ANNONCE

Pædagoger dropper incest-indberetninger

20. januar 2012 12:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pædagoger dropper incest-indberetninger
Billede mangler

Uhyggelige sager om seksuelle overgreb og incest er væltet frem den seneste uge.
Nogle af dem kunne efter alt at dømme have været undgået, hvis kommunerne havde lyttet mere til pædagogernes indberetninger. Men mange pædagoger holder op med at indberette, fordi det ikke er umagen værd.
Den tendens oplever man i BUPL, som er pædagogernes fagforening.
“Vi hører det jævnligt fra vores medlemmer, at man i nogle tilfælde ikke engang får en tilbagemelding på at kommunen har modtaget indberetningen,” fortæller formand Henning Pedersen til Newspaq.
Selv i de tilfælde hvor kommunerne reagerer, bliver pædagogerne forbigået i sagsbehandlingen.
“Det sker jævnligt, at pædagogerne ikke føler, at de bliver taget alvorligt, og at der ikke bliver fulgt op på deres underretninger,” siger Henning Pedersen.
Frustrationen kan hurtigt brede sig og betyde, at man stopper op og ikke indberettet mistanker, fortæller BUPL’s medlemmer.
“Det har desværre den konsekvens, at der er nogle pædagoger, der er mere tilbageholdene, end de burde være, som lige stopper op og tænker ‘er det umagen værd?'” fortæller Henning Pedersen til Newspaq.
Det er med til at forhindre, at man underretter hvert eneste tilfælde, hvor der er en mistanke, understreger han. Og det er ikke rimeligt for pædagogerne, der har den direkte kontakt med børnene.
“Man må have en forventning om, at man bliver taget alvorligt, når man på baggrund af grundige professionelle overvejelser vælge at lave en indberetning,” siger BUPL’s formand.
Senest har Rebild-sagen vist, hvordan en pædagog har indberettet mistanke fuldstændig forgæves i en meget alvorlig sag. Da hun i sidste ende gik til politiet, blev hun fyret. Det vækker harme hos BUPL’s formand.
“Det sender et fuldstændig forkert signal, og det er en fuldstændig uhørt og urimelig behandling af den pågældende person,” siger Henning Pedersen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu