Pædagoger om overgreb: Vi skal blive bedre

26. juni 2012 14:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pædagoger om overgreb: Vi skal blive bedre
Billede mangler

Landets pædagoger skal blive bedre til at spotte og berette om børn, der mistrives eller viser tegn på seksuelle overgreb.
Det er én af konklusionerne i en ny rapport, som en ekspertgruppe står bag.
Ekspertgruppen har netop afleveret 39 anbefalinger på området til socialminister Karen Hækkerup (S).
Blandt andet skal obligatoriske forløb om udsatte børn og unge være en del af undervisningen på lærer-, pædagog-, socialrådgiveruddannelsen.
Formanden for BUPL Henning Pedersen er glad for de punkter, han foreløbigt har set.
– Det lyder meget fornuftigt. Det er en opsummering af den debat, der har været den senere tid på baggrund af de store sager, der er gået rigtig galt, siger Henning Pedersen til Newspaq.
Ifølge rapporten er der langt færre underretninger fra daginstitutioner og dagplejere end fra skolerne – herunder næsten ingen fra dagplejen.
I BUPL ser man gerne, at pædagoger uddannes bedre i, hvordan de spotter omsorgssvigt.
– Der skal ske opstramninger på mange forskellige punkter, også i uddannelserne. Det er der allerede fokus på, men ingen børn må udsættes for omsorgssvigt, siger Henning Pedersen, der især har søgelyset rettet mod kommunerne.
– Kommunerne skal have et beredskab, der effektivt tager hånd om de underretninger, der kommer, siger han.
De konservatives politiske ordfører Benedikte Kjær er klar til at styrke pædagogernes uddannelse.
– Man ved, at hvis man er udsat for seksuelt misbrug eller anden form for voldsom omsorgssvigt, så har man et adfærdsmønster. Det er vigtigt, at vores personale hurtigt kan se det og hurtigt ved, hvad de skal gøre, siger hun til Newspaq.
Socialminister Karen Hækkerup vil senere på året fremlægge et udspil til, hvordan regeringen konkret følger op på anbefalingerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu