Pædagoger risikerer fængselsstraffe for grov mishandling

28. januar 2015 11:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pædagoger risikerer fængselsstraffe for grov mishandling
Foto: Brian Rasmussen/Scanpix
Foto:  Brian Rasmussen/Scanpix

Foto: Brian Rasmussen/Scanpix

Tre og et halvt år efter, at den nu tidligere forstander og en række ansatte fra døgninstitutionen Solhaven i Farsø blev tiltalt for vold og tvang mod unge på institutionen, falder der onsdag eftermiddag dom ved Retten i Aalborg.

De 12 ansatte er tiltalt for i alt 66 forhold, herunder halsgreb, slag med knytnæver og knæspark, som har fundet sted fra 2005 til 2012. I de fleste forhold har anklagemyndigheden rejst tiltale efter den grove voldsparagraf, straffelovens paragraf 245, der har en straframme på op til seks års fængsel.

Af anklageskriftet fremgår det også, at mishandlingen til tider er sket for at få de unge til at komme med indrømmelser om episoder, de angiveligt skal have været involveret i, såsom at skrive på væggen og at have stjålet en bil.

Anklageskriftet indeholder også flere tilfælde af ulovlig tvang. Nogle af de unge er således blevet tvunget til at afklæde sig tøjet eller at sidde i længere tid på en lille skammel uden at kunne gå på toilettet eller få mad og drikke.

En af de 12 er desuden tiltalt efter straffelovens paragraf 123, der handler om trusler mod vidner. Her har tiltalte opsøgt unge og truet dem, for at de ikke skulle vidne til politiet og retten. Blandt andet har den tiltalte truet en ung med, at han ville blive fjernet fra sit hjem og miste sin bil, hvis han ikke trak sin anmeldelse tilbage. Her er strafferammen op til otte års fængsel.

De tiltalte nægter sig skyldige.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu