Pænt plus hos Coloplast

30. januar 2013 12:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pænt plus hos Coloplast
Billede mangler

Det går den rigtige vej for den danske medicokoncern Coloplast. Både omsætningen og bundlinjen voksede i første kvartal af regnskabsåret 2012/13.Mere præcist voksede omsætningen med otte pct. til 2,87 mia. kroner, mens driftsresultatet gik frem med 29 pct. til 897 mio. kr. Derved kom selskabets overskudsmarginen op på 31 pct. mod 26 pct. samme periode året før.

 

Coloplast er selv tilfredse med resultatet, der er som forventet. Samtidig fastholdes forventningerne til året som helhed. det vil sige en fremgang i omsætningen på seks til syv pct. Og en EBIT-marginen, som kommer op på lidt over 30 pct.

”Jeg er tilfreds med resultatet. Vi har leveret et regnskab for første kvartal, der er på niveau med vores forventninger, og vi vokser fortsat mere end markedet,” siger adm. direktør Lars Rasmussen.

Når det gælder de enkelte forretningsområder, var der en fremgang på henholdsvis fem pct. i Stomi, syv pct. i Kontinens og 11 pct. i Urologi,, mens  salget af hud- og sårplejeprodukter var uændret i forhold til samme periode sidste år.

”Jeg er særligt tilfreds med salgsudviklingen i Storbritannien, de nordiske lande og USA, mens udviklingen på de sydeuropæiske markeder fortsat er påvirket af den finansielle uro,” siger Lars Rasmussen er ikke er tilfreds med salgsudviklingen på nye markeder, hvor væksten i første kvartal var lavere end forventet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu