ANNONCE

Vibekes juleønske: -Hent jeres pakker

3. december 2020 09:37 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Corona, Black Week og julehandel får danske pakkeshops til at bugne. Blandt dem Q8 i Grindsted.

– Jeg har jo ikke tid til at sidde der alligevel, griner Vibeke Søgaard Jensen.

Hun hentyder til sit kontor på Q8 i Grindsted.

Kontoret er blevet omdannet til lager for Matador Mix og fransk hotdog-dressing. Lagerets hylder er til gengæld fyldt med pakker til områdets nethandlende.

De pakker kunne Vibeke Søgaard Jensen ønske blev hentet, efterhånden som de nåede den tank, hun har været forretningschef for i 10 år.

Her står til enhver tid omkring 300 pakker – cirka det antal, Postnord og GLS dagligt afleverer hos Vibeke og hendes ansatte.

Og som hun altså gerne vil have ud over disken.

Nethandlen boomer

Med Black Week netop overstået, julen lige om hjørnet og en coronasituation, der har fået nethandlen til at boome, så er der tryk på landets pakkeshops.

Vibeke Søgaard Jensen arbejder selv fra fem morgen til 18 aften. Og det forventer hun at gøre i resten af december.

I 2019 kunne kunderne hente pakker fra PostNord hos Q8 – i år også fra GLS. Det har i sig selv givet et ekstra tryk på butikken.

– Men jeg synes, det er sindssygt sjovt, siger Vibeke Søgaard Jensen, men hun febrilsk forsøger at stoppe en pakke ind på en i forvejen fyldt hylde.

Syv timers ekstra arbejde

Der kommer så mange pakker til Vibeke og Q8, at der bliver sat ekstra timer af til sortering og udlevering; udover de fem timer, som chefen selv smider i puljen, er det i omegnen af cirka to mandetimer. Per dag.

Vibeke Søgaard Jensen har derfor et fromt juleønske; nemlig at folk vil hente deres pakker hurtigere, så de ikke ligger og fylder i dagevis.

Hun har dog et bud på hvorfor:

– Jeg tror, folk samler sammen, når de har bestilt flere steder fra, siger hun og viser, at også gulvet er taget i brug med plastikkasser til de bløde pakker, der har fundet vej til baglokalet.

Vibeke Søgaard Jensen anslår, at hun ekspederer dobbelt så mange pakker som sidste år. I et sådant antal, at kunderne nogle gange står i kø – også udenfor butikken.

– Jeg kan jo godt lide det, siger hun, og lægger da heller ikke skjul på, at ekstra kunder i butikken er lig med ekstra omsætning.

30 procent stigning

På trods af, nethandlen steg markant i foråret, er den faldet en smule igen. Og så alligevel.

– Rejser udgør normalt 10 procent af det samlede forbrug online, og salget af rejser faldt i foråret helt bort. Så tager man højde for det, steg danskernes onlinehandel faktisk med næsten 30 procent, sagde Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank, tilbage i september.

Siden er der kommet restriktioner omkring indkøb i fysiske butikker med mundbind og afstand, som måske kan medføre effekt fra butik til net.

I hvert fald lader det til, at danskerne i den grad har taget nethandlen til sig.

Flere pakker – nej tak

Også Kvickly i Grindsted er pakkeshop. Her har man valgt at sige fra. Ikke helt fra, men fra over for de mange ekstra 2020-pakker.

– Vi har sagt, vi ikke vil have flere pakker end sidste år, siger varehuschef Thomas Dahl.

Han lukker ikke øjnene for, at udlevering af pakker giver ekstra indtjening til butikken.

– Det er med blødende hjerte, men vi gør det på grund af corona, siger Thomas Dahl, og hentyder til et logistisk og – måske – corona-sundhedsmæssigt problem med endnu flere kunder i butikken.

Som det fremgår af flere Facebook-opslag, lader det til, at Q8 og Kvickly i Grindsted ikke er de eneste pakkeshops, der bugner af uafhentede pakker.

Postnord har da også netop i en pressemeddelelse meddelt, at man håndterede i alt 9,1 millioner pakker (inklusiv varebreve og maxibreve) i Norden i løbet af årets Black Week-uge.

I Danmark er det en stigning på 38 procent i forhold til 2019, hvilket altså går i god tråd med tallene fra Danske Bank.

Fra tanken til under træet

Da duften af and og flæskesteg i 2019 lagde sig over Grindsted, lagde Vibeke sig i selen for sine kunder; tilbage på tanken stod et større antal pakker, der ikke var afhentet.

De af dem, der var telefonnumre på, ringede hun til og gjorde opmærksom på, der måske stod en halvglemt julegave og ventede i baglokalet.

På den måde var det sikkert ganske vist, hun nok reddede julen for en Grindsted-borger eller tre.

Og måske endda nåede at lange en ekstra fransk hotdog og en Cocio over disken.

Bare lige mens man venter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu