Pålægsvirksomhed afviser enhver snak om hest

13. april 2013 13:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pålægsvirksomhed afviser enhver snak om hest
Billede mangler

Pålægsvirksomheden Defco A/S har ingen problemer med at optræde på listen med virksomheder, der har købt kød hos det hollandske selskab W. Selten.

 

»Principielt har vi ingen problemer med, at Fødevarestyrelsen har offentliggjort navnene for derigennem at afmystificere tingene. Vi har ingen problemer i forhold til de ting, vi har købt hos W. Selten. Vi er 100 procent sikre på, at det, vi har købt, er oksekød,« siger Defcos salgsdirektør, Michael Guldin, til Berlingske Nyhedsbureau.

W. Selten er under mistanke for gennem mere end to år at have distribueret op mod 50.000 ton oksekød, der blandt andet indeholder udeklareret hestekød. Fødevarestyrelsen har bedt 14 danske virksomheder – heriblandt Defco – om at tilbagekalde det kød, de har solgt videre på det danske marked.

Michael Guldin oplyser, at Defco kun har handlet med W. Selten periodisk, senest i begyndelsen af februar.

»Derfor har vi heller ikke noget liggende fra dem,« siger han og tør godt udstede en garanti:

»Når man køber hele muskler hjem, som vi gør, så er der meget, meget stor forskel på, om det er oksekød eller hestekød. Derfor ved vi med sikkerhed, at det, vi har købt, er oksekød,« siger han.

Mens Defco afviser enhver snak om hestekød på hylderne, er virksomheden Full House A/S i tvivl. Nogle af den danske virksomheds underleverandører har handlet med W. Selten.

»Uforvarende kan vi godt have kasser stående i reolen eller butikken. Og det må vi gå i gang med at undersøge,« siger indkøbschef Bjarne Nykjær til tv2.dk og kalder sagen en »skændsel«:

»Vi skal jo gerne kunne vide, hvad der er i de kasser og produkter, vi køber. Så det er en særlig uheldig situation,« siger han.

De 14 danske virksomheder, der optræder på Fødevarestyrelsens liste, er: Full House A/S, CHP, Tomex Danmark A/S, Beeflink ApS, Cater Food A/S, JN Meat, Anadolu Kød ApS, Imex Meat ApS, Denimex ApS, Danish Food Company A/S, Kødgros Vest A/S, Skare Beef Production ApS, Carsten Møller A/S og Defco A/S.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu