ANNONCE

Gik corona-amok med AK-47

3. august 2020 13:26 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Adams advokat mener, at det skyldes held, at den 35-årige overlevede mødet med politiet.

Hvad gik der galt i tiden op til, at 35-årige Adam Zaborowski skød efter en butiksansat for siden at ende i en regulær skudveksling med syv betjente i byen Slatington, USA?

Spørger man hans advokat er det en kombination af flere ting, herunder coronavirus covid-19-pandemien, der fortsat trækker store veklser på befolkningen i USA.

I perioden op til skudvekslingen, der fandt sted hen over weekenden, oplevede Adam Zaborowski at blive fyret fra sit job på grund af coronavirus covid-19 samt at miste samkvemsretten med sit barn.

John Waldron, der er advokat for Adam Zaborowski siger, ifølge mediet Lehighvalleylive, at det var de forskellige faktorer, der førte til, at Adam Zaborowski befandt sig i en situation, hvor han skød med skarpe skud fra en AK-47-riffel efter syv betjente, der var rykket ud, fordi den 35-årige mand forinden havde skudt efter en butiksansat.

Ville ikke have maske på

Den butiksansatte blev målet for Adam Zaborowskis pistol, efter at den ansatte fredag morgen havde bedt Adam Zaborowski om at iføre sig et mundbind, hvis han ønskede at handle ind i den cigarforretning, Adam Zaborowski var gået ind i.

Adam Zaborowski nægtede, og han stjal eftersigende to cigarer for siden at forlade butikken. Den butiksansatte fulgte efter ham, hvorefter Adam Zaborowski trak en pistol og skød én gang op i luften og én gang efter den ansatte, der angiveligt ikke blev ramt.

Adam Zaborowski forsvandt herefter fra stedet, og han traf siden politiet ved sit hjem klokken 21.35 lørdag aften. Adam Zaborowski kørte fra stedet men blev stoppet af betjente, hvorefter skudvekslingen startede.

Åbnede ild med AK-47

Lehighvalleylive skriver, at Adam Zaborowski trådte ud af sin bil og åbnede ild med en AK-47-riffel. Ildkampen stoppede, efter at Adam Zaborowski var blevet ramt af flere skud. Politiet udøvede førstehjælp og den sårede Adam Zaborowski blev kørt på sygehuset.

Adam Zaborowskis advokat, John Waldron, siger til Lehighvalleylive, at intet kan undskylde Adams handlinger.

– Han håndterede hverken tabet af sit barn eller sit job særlig godt. Generelt håndterer han ikke pandemien særlig godt, og jeg tror, at han var lidt for presset, siger John Waldron til Lehighvalleylive.

Heldige Adam

Adam Zaborowski overlevede mødet med politiet, hvilket ifølge hans forsvarsadvokat er lidt af et held. Han blev ramt af skud i ben og baller, men det var formentlig ikke det, betjentene sigtede efter.

– De skyder ikke efter dine fødder. De skyder ikke efter dine baller. Det er dræb eller bliv dræbt for dem. Adam er meget heldig at overleve efter at have brugt en AK-47 og et håndvåben, siger John Waldron til Lehighvalleylive.

Én betjent blev ramt af skud under ildkampen. Adam Zaborowski er blandt andet blevet sigtet for flere forsøg på manddrab, og for at være i besiddelse af et håndvåben uden tilladelse. Han er tidligere straffet, og han må derfor ikke eje et håndvåben. Det er uvist, hvorfra Adam Zaborowski er kommet i besiddelse af den pistol og den AK-47, han skød med under optrinnet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu