ANNONCE

Professor fortsat bekymret over britisk coronavariant

26. februar 2021 13:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Antallet af indlagte falder

Professor fortsat bekymret over britisk coronavariant
Vaccinen gøres klar i sprøjter til vaccinationen af hjemløse ved Frelsens Hær i Aalborg, torsdag den 25. februar 2021. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er registreret 530 smittetilfælde i Danmark det seneste døgn, viser tal Statens Serum Institut (SSI).

De nye smittetilfælde er fundet på baggrund af 137.844 test. Andelen af smittede – positivprocenten – er på 0,38 procent. Det er nogenlunde på niveau med den seneste uge.

Den britiske variant udgør nu næsten 65 procent af de analyserede positive prøver i uge 7, og her skal man fortsat være opmærksom, ifølge Thorkild I.A. Sørensen, professor emeritus i epidemiologi ved Københavns Universitet.

Han siger, at faren ved udbredelsen af den britiske variant af coronavirus ikke må undervurderes på trods af de lave smittetal.

– Slipper man grebet lidt, så er den øgede smitte forbundet med den britiske noget, der får den til at løbe ganske hurtigt. Der deler jeg mine kollegers bekymringer, siger han.

Positivprocenten og antallet af smittede nåede det hidtil laveste niveau i år for to uger siden, hvor tallene var henholdsvis 2,74 og 0,22 procent.

Ud over testene i det offentlige er der fundet 120 positive i lyntest hos private udbydere. Det er på baggrund af 41.179 test.

Det er uvist, hvor stort et overlap der er mellem personer, som bliver testet positive i både det offentlige og private. Derfor kan man ikke bare lægge tallene sammen.

Antallet af indlagte med coronavirus på landets sygehuse er det seneste døgn faldet med fire til 231 personer.

Det er det laveste antal siden starten af november, og antallet er faldet med tre fjerdedele siden epidemiens top i starten af januar.

Der er to nye dødsfald.

Antallet af dødsfald er faldet markant i løbet af februar. I januar var der gennemsnit 27 dødsfald om dagen med coronasmittede.

Det er lavt

Thorkild I.A. Sørensen hæfter sig desuden ved, at pandemien stadig er på et lavt punkt – både når man kigger på antal nye smittede og antal indlagte.

– Heldigvis er tallet meget lav med hensyn til indlæggelser og positivprocent, siger han.

Han understreger, at coronavirus i langt mindre grad smitter uden for. Det skal der tages hensyn til i genåbningen, mener han.

– Det kunne der tages hensyn til i forbindelse med genåbningen af undervisningen.

– Det kunne man sikre sig, hvis man i indendørslokaler sikrer god kontinuerlig ventilation. Det savner jeg, at de planer, der er lavet, tager hensyn til, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu