ANNONCE

Frygtet sygdom kommer tættere på

14. april 2019 20:50 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Forskere advarer om, at dengue feber kommer til nærmere himmelstrøg.

Frygtede insektbårne sygdomme som dengue feber, leishmaniasis og hjernebetændelse er i vækst, og nu frygter forskere, at sygdommene kan sprede sig mange steder i Europa.

Det skriver avisen The Guardian. På grund af klimaændringer og den øgede internationale handel og rejseaktivitet frygter European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, at sygdommene spreder sig helt op til Nordeuropa.

Den svenske professor Jan Semenza fra universitetet i Stockholm siger, at man er nødt til at gøre noget nu:

– Klimaforandringerne er ikke den eneste – eller den største – faktor, der får insektbårne sygdomme til at spredes i Europa. Men det er – sammen med globalisering, socioøkonomiske forhold, urbanisering og store ændringer i jordbrug – noget, der skal kigges på for at hindre smitten, siger han.

I de seneste år har der allerede været udbrud af dengue feber i Frankrig og Kroatien, malaria i Grækenland, Vestnil-feber i Sydøsteuropa og chikungunya i Italien og Frankrig.

Det frygter forskerne blot er en lille forsmag på, hvad der venter. For Middelhavs-området er nu blevet, hvad de kalder et “deltids-tropisk” område.

De nye, varmere tider gør, at myggenes larver og æg ikke bliver dræbt, da temperaturerne sjældent ryger under frysepunktet. Det gør ifølge forskerne, at eksempelvis asiatiske tigermyg kan sprede sig over store dele af Europa.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu