Panik på skole aflyst: Hjælpsom kvinde mistænkt for børnelokkeri

8. november 2018 21:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I et internt opslag fortæller skolen nu, at det hele beror på en ret stor misforståelse.

Der blev slået alarm i den nordlige Aarhus-forstad Hjortshøj torsdag, fordi en 10-årig dreng blev antastet af en for ham ukendt kvinde tæt på Virupskolen. Hun tilbød torsdag morgen drengen et lift til skolen og noget slik.

Nu viser det sig, at det hele beror på en noget omfangsrig misforståelse. Det hele har en ret solid forklaring nemlig. Den 10-årige dreng afslog kvindens tilbud og løb ind på skolen, hvor han underrettede en lærer. Det fik omgående skolens ledelse til at reagere.

– Vi har talt med alle børn i alle klasse om vigtigheden af, at man siger nej. Det er rigtigt vigtigt, at vi skal være trygge, så vi har talt med eleverne om, at man kan følges ad, sagde skoleleder Helle Mølgaard til Newsbreak.dk tidligere torsdag.

I et internt notat til skolens personale og forældre, som Newsbreak har set, kan ledelsen så senere på dagen afsløre, at der ikke var hold i episoden. Heri fremgår det nemlig, at kvinden faktisk selv har henvendt sig efter at have hørt om den for drengen rystende episode.

En mor på skolen har henvendt sig i eftermiddag og fortalt, at hun i morges kom kørende sammen med sin søn fra 2. årgang på vej til skole, og at det var hende som holdt ind og tilbød drengen fra 4. årgang et lift“, står der blandt andet.

Kvinden har eftersigende forklaret, at hun troede, den to år ældre dreng var fra hendes søns klasse, og derfor tilbød hun ham et lift. Det er forklaringen på, hvorfor kvinden for den 10-årige var ukendt. Der har på intet tidspunkt været tale om slik.

I en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi bekræfter politiet, der har efterforsket sagen hele dagen, samme hændelsesforløb. Både politi og skole lægger vægt på, at der altså ikke er noget at frygte.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu