ANNONCE

Papegøjer stjålet: -Det er fuldstændig tåbeligt

13. oktober 2020 12:14 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Ole Pless-Schmidt forstår slet ikke, hvorfor ukendte gerningspersoner har stjålet fire af hans papegøjer.

Papegøjer stjålet: -Det er fuldstændig tåbeligt
Ole Pless-Schmidt har fået stjålet fire gråpapegøjer. Han håber, tyvene bliver stoppet. Foto: Panthermedia/ Ritzau Scanpix

– Det er fuldstændig tåbeligt, siger Ole Pless-Schmidt til Newsbreak.dk.

I løbet af weekenden er han blevet udsat for et tyveri, hvor fire gråpapegøjer af racen Jaco er blevet stjålet, foruden en del materielle ødelæggelser.

Noget, han dog ikke forstår, er, hvorfor netop de fire papegøjer var interessante for den eller de ukendte tyve, for pengemæssigt er de ikke meget værd, efter hvad de er blevet udsat for, forklarer han.

To volierer åbnet

Det var søndag mellem klokken 08.30 og 09.00, at Ole Pless-Schmidt opdagede, at der var begået indbrud på hans ejendom i Hvorslev tæt ved Ulstrup.

– Det er på den tid, jeg normalt lige er ovre at se til mine papegøjer, siger han og fortsætter:

– Men jeg kan se, at døren er smadret indad, og hurtigt får jeg øje på to volierer, der er åbnet. Låsene til burene er brækket af.

Fire gråpapegøjer mangler fra de to bure.

Der mangler ikke andet fra hallen, der huser 80 papegøjer, mens også dyrefoder af forskellig slags samt et kasseapparat slet ikke er blevet rørt ved.

Faktisk virker det som om, at tyvene er gået bevidst efter de fire papegøjer.

Forstår det ikke

Ole Pless-Schmidt kan dog ikke helt forstå, hvor interessen for de fire gråpapegøjer kommer fra.

– Det er mærkeligt, for der er ikke rigtig nogen, der kender til de fire gråpapegøjer. De er aldrig blevet omtalt, og de står bagerst i hallen. Det er meget mærkeligt, for de er kun gået efter dem, siger han og peger på, at tyvene ikke er papegøje-kendere.

Han understreger også, at det ikke er muligt at se netop de fire papegøjer, hvis man eksempelvis er kunde i butikken hos ham.

Ole Pless-Schmidt ser papegøjerne som sin hobby, og han sælger udelukkende ud af sin bestand, for at der er penge til at drive stedet – altså give papegøjerne mad.

Alligevel rammer sådan et tyveri ham hårdt.

– Det, der er værst for mig, er, at jeg ikke ved, hvad der sker med dem. Det er jo levende dyr, og jeg tænker på, hvad de kan være udsat for, siger han og fortsætter:

– Jeg har haft de fugle i over ti år, så jeg har da et særligt forhold til dem. Det er fuldstændig meningsløst, det der er sket.

Ingen værdi

Ole Pless-Schmidt har regnet på, at indbruddet og tyveriet kan komme til at koste mellem 60.000 og 70.000 kroner, som han mestendels får betalt igennem sin forsikring.

Til dels er det for tabet efter fuglene, men størstedelen er faktisk de materielle skader, som indbruddet har ført med sig blandt andet en smadret port.

Noget Ole Pless-Schmidt dog ikke kan få erstatning for, er de unger, som det ene par af de stjålne tyve skulle have. Det er nemlig dem, der kunne indbringe penge. Ikke fuglene i sig selv.

– Jeg ved ikke, hvad de (tyvene red.) skal bruge fuglene til. De er ikke tamme, så det kan de ikke bruges til. De er ikke til at avle på nu, hvor de har været udsat for det her, og der er ikke ret mange penge i den type papegøje, siger han og skyder på, at man ville kunne få et par tusinde for papegøjerne.

Han finder det dog meget usandsynligt, at det er muligt at sælge papegøjerne. Selv om den slags har været meget efterspurgt, så er der ikke basis for køb af dem, når sælger ikke har papir på fuglene.

Bør aflives

Indbruddet har også betydet, at nogle af hans andre fugle er begyndt at plukke sig som et udtryk for stress. Her kommer også et tab.

– Én af dem er sat til salg, men det er klart, at prisen skal også sættes derefter, når den er begyndt at plukke sig, siger han.

Faktisk mener Ole Pless-Schmidt ikke, der er andet for, end at aflive papegøjerne, der er blevet stjålet. Delvist fordi de er blevet udsat for stress, som papegøjer ikke kan tåle, men også af hensyn til den øvrige bestand.

– Jeg skal ikke have de fugle ind hos mig igen. Jeg har ikke taget nye fugle ind de seneste fem år, siger han og fortsætter:

– Jeg har kontaktet dyrelægen, men de aner ikke, om fugle kan få coronavirus. Så jeg skal ikke eksperimentere og muligvis udsætte mine fugle for sygdomme.

Skrev på Facebook

Papegøje-tyveriet er blevet meget omtalt, og det håber Ole Pless-Schmidt kan være med til at skræmme tyvene.

På sin egen Facebookside er tyveriet også blevet omtalt. Her står der skrevet, at det menes at være sket omkring klokken 02.00 natten til søndag. Ole Pless-Schmidt forklarer, at på det tidspunkt havde hans nabo hørt støj, og bagindgangen, som tyvene er kommet ind af, er lige bag hækken over til naboen.

Men der oplyses også, at man gerne må holde øje med annoncer, hvor den slags gråpapegøjer sættes til salg. Det samme oplyser Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

Det har ikke ført til henvendelser, men alligevel har Ole Pless-Schmidt modtaget noget underligt.

– Efter tyveriet får vi pludselig en besked fra nogen, der søger gråpapegøjer som dem, der er blevet stjålet. Og det er aldrig noget, vi har annonceret med, at vi har. Det er da lidt pudsigt. Om de søger en mage til dem, de har stjålet, eller hvad det kan være, ved jeg jo ikke. Men vi har sendt det videre til politiet, siger han.

Ole Pless-Schmidt krydser fingre for, at tyvene findes.

– Det vigtigste for mig, er faktisk, at de bliver stoppet, så der ikke er flere, der udsættes for det, jeg har været igennem, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu