Par nr. 7 forsvarede sig til triumfen

6. februar 2013 00:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Par nr. 7 forsvarede sig til triumfen
Par nr. 7, Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen, vandt sent tirsdag aften 6-dagesløbet i Ballerup. Foto: Facebook.
Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen

Par nr. 7, Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen, vandt sent tirsdag aften 6-dagesløbet i Ballerup. Foto: Facebook.

Det københavnske 6-dagesløb blev afsluttet med en 60 minutter lang finalejagt med par nr. 7 som vindere.

 

Fire par stod på omgangshøjde, da denne jagt gik i gang: Par nummer 7 (Michael Mørkøv og Lasse Norman), par nummer 1 (Luke Roberts og Leif Lampater), par nummer 14 (Jesper Mørkøv og Franco Marvulli) samt par nummer 5 (Andreas Müller – Andreas Graf).

Par nummer 7 gik ind til jagten som det førende par, da de havde klart flest point. Dermed havde de bragt sig i en favorabel position, idet et af de øvrige par på omgangshøjde skulle rundt og tage en omgang på 7erne for at vinde løbet.

Det prøvede par nummer 1 tidligt i løbet, men her var Lasse Norman med på hjul straks.

Med godt 45 minutter kom par nummer 7 og par nummer 1 igen rundt og tog en omgang uden de øvrige toppar, hvilket bragte de to par alene på omgangshøjde.

Lasse Norman kørte direkte udenom feltet og forsøgte en dobbeltomgang, men han kom aldrig rigtig væk fra feltet.

Tre gange før har Michael Mørkøv vundet det københavnske 6-dagesløb, og med 40 minutter igen satte han et angreb ind, der ville sende ham på sejskurs igen, hvis det lykkes. Han kom alene væk, men nede fra feltet kørte Luke Roberts væk og optog forfølgelsen.

Par nummer 1 fik lukket hullet til 7erne, men ingen af dem kom rundt, da feltet anført af par nummer 14 og 5 kørte dem ind.

Med lidt over en halv time igen angreb par nummer 7 endnu engang.

Kort forinden var par nummer 14 og 5 kommet rundt og havde taget en omgang, hvorfor de nu igen var på omgangshøjde med par nummer 7 og 1.

I feltet blev der kørt enormt stærkt for at hente Mørkøv/Norman, hvilket endte med at lykkes efter stort arbejde fra blandt andre Robert Bartko. Leif Lampater viste stort overblik, for nærmest i samme moment som 7erne blev hentet, angreb han sammen med par nummer 2, Marcel Kalz og Robert Bengsch.

Michael Mørkøv gik dog frem og fik lukket dette hul.

I stedet forsøgte Müller og Graf sig 26 minutter tilbage af jagten. De kom rundt og førte dermed løbet, men det varede meget kort, for få øjeblikke senere kom også par nummer 7, 1 og 14 rundt, hvorfor der var status quo igen.

Efter en mindre periode uden den store aktivitet fra topparrene angreb Jesper Mørkøv netop, som der blev skiftet fra tid til omgange. Et angreb på sejren og et angreb på storebror Michael og hans makker, Lasse Norman.

I feltet ville man dog ikke lade Mørkøv og Marvulli køre. Igen blev der samling.

I stedet var det par nummer 1, der angreb, men Lasse Norman var opmærksom og kom med.

Med 40 omgange tilbage var par nummer 7 i en særdeles god position. De kunne umuligt hentes på point, og et andet par skulle således komme rundt og tage en omgang uden par nummer 7 for at vinde løbet.

Med 35 omgange tilbage kom Mørkøv/Norman og Roberts/Lampater rundt. Dermed stod de på nul omgange, mens Jesper Mørkøv/Marvulli og Müller/Graf nu var en omgang efter.

Aldrig før har Jesper Mørkøv været på podiet i et 6-dagesløb. Det lå han til med 30 omgange tilbage, men han forsøgte alligevel et angreb, for hvis ham og Marvulli kom rundt ville de gå op på andenpladsen. Parret fik et forspring, men farten blev øget i feltet og danskeren og schweizerne blev kørt ind.

Leif Lampater og Luke Roberts kom herefter med deres forsøg – forsøget på at vinde det københavnske 6-dagesløb.

Parret angreb sammen med østrigerne Müller og Graf og fik en lille halv omgangs forspring, inden Mørkøv og Norman gik op i fronten af feltet og kørte med alt hvad de overhovedet havde.

Det var en direkte duel om sejren, for hvis Roberts og Lampater kom rundt, ville de vinde. Hvis ikke, så var det 7erne, der skulle øverst på skamlen.

Tiltrængt hjælp til 7erne kom fra Jesper Mørkøv og Franco Marvulli, der skulle forsvare deres tredjeplads.

Det var lige, hvad 7erne havde brug for, for forspringet blev mindsket, da de gik frem.

Leif Lampater forsøgte at give hvad han havde, men det lykkedes ikke til stor jubel for en fyldt Ballerup Super Arena, der jublede, da Michael Mørkøv og Lasse Norman kørte over målstregen med armene hævet efter en finalejagt, hvor man dog også må sige, at de ikke for alvor blev sat under pres før til allersidst, hvor det var for sent.

Michael Mørkøv er altså tilbage øverst på tronen i det københavnske 6-dagesløb, mens Norman kan føje sin første 6-dagessejr på sit imponerende CV.

feltet.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu