Par nummer 7 mistede føringen

2. februar 2013 23:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Par nummer 7 mistede føringen
Billede mangler

Lørdag aften er som regel et meget vigtigt et for det københavnske 6-dagesløb. Med et tidligt eftermiddagsprogram i benene skal rytterne ud og køre et hårdt program om aftenen, der startede ed spurtserie og udskilningsløb inden det gjaldt den første jagt.

Gensyn med Bartko

For første gang siden torsdag var Robert Bartko med i en jagt, da han var blevet rask nok til at kunne køre sammen med Marc Hester. Dermed var alle feltets 28 ryttere på banen. Den 45 minutter lange jagt udviklede sig til at blive en hård en af slagsen, hvor der også skete ganske væsentlige ting mellem topparrene.

I starten var det par nummer 14, Jesper Mørkøv og Franco Marvulli, der satte de øvrige toppar under pres, men senere var det par nummer 7, Michael Mørkøv og Lasse Norman, samt par nummer 1, Luke Roberts og Leif Lampater, der fik taget en omgang på Mørkøv/Marvulli og dermed satte dem under pres.

Det blev dog udlignet igen, og med 25 omgange tilbage af jagten var der status quo mellem topparrene. Værd at bemærke var også, at kommissærerne siden i går har ændret på resultatet, således at Marc Hester og Robert Bartko faktisk kun på dette tidspunkt sammenlagt var to omgange efter par nummer 7, der gik ind til jagten som det førende par.

Fantastisk kørsel af par nummer 1

Luke Roberts og Leif Lampater kan ikke kun køre stærkt. De har også en enorm rutine, som man flere gange har fået set under det københavnske 6-dagesløb, og i denne jagt fik man det så igen at se. For parret angreb på et klogt tidspunkt efter at Michael Mørkøv havde taget en stor føring for at hente Jesper Mørkøv, der var kørt væk.

Michael Mørkøv kom ikke med, og derfor kom par nummer 1 alene væk uden andre par. Dermed måtte det australsk/tyske par køre alene mod feltet, men det var ikke noget problem for dem, og med fem omgange igen kom de rundt og tog en omgang. Det betød, at par nummer 1 bragte sig alene i spidsen af løbet.

Luke Roberts leverede en helt fantastisk indsats, da han kørte direkte udenom feltet og angreb igen efter den hårde soloomgang. Vild men fantastisk kørsel fra australieren, der nu kørte for jagtsejren. Leif Lampater udbyggede forspringet til konkurrenterne i kampen om jagtsejren, og parret vandt således jagten og overtog føringen i 6-dagesløbet.

Ingen danskere er i det førende par, men tilskuerne hyldede efterfølgende Roberts og Lampater med en stor klapsalve for fremragende kørsel. Bemærkes skal det også, at fire par nu står på en omgang.

Samlet top seks efter jagten

1 Luke Roberts (Australien) – Leif Lampater (Tyskland) 172

1 omgang efter

2 Michael Mørkøv – Lasse Norman (Danmark) 168

3 Jesper Mørkøv (Danmark) – Franco Marvulli (Schweiz) 166

4 Andreas Müller – Andreas Graf (Østrig) 96

5 Vojtech Hacecky – Jiri Hochmann (Tjekkiet) 89

2 omgange efter

6 Sebastian Lander (Danmark) – Nick Stöpler (Holland) 102

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu