Par nummer syv bevarer føring

2. februar 2013 12:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Par nummer syv bevarer føring
Billede mangler

6-dagesløbets anden dag blev afsluttet med en jagt over 45 minutter. Inden jagten var der kørt blandt andet derny, hvor Marc Hester vandt, gigantspurt, hvor Hester også vandt, udskilningsløb med Franco Marvulli/Jesper Mørkøv som vinder og omgang på tid, der noget overraskende ikke blev vundet af par nummer 7 men derimod af Marcel Kalz, der slog Lasse Norman.

Status inden jagten var at Michael Mørkøv og Lasse Norman førte samlet med 136 indkørte point. Som det eneste par på omgangshøjde var Luke Roberts og Leif Lampater, der havde 117 point. Fire par var to omgange efter, men der var dog flere af disse par, der var tæt på at runde 100 point og dermed få en bonusomgang.

Jagten udviklede sig til en hård en af slagsen, da rytterne viste lyst til at køre offensivt. Lidt over halvvejs var der dog ingen forskelle sket blandt løbets toppar Mest imponerende på dette tidspunkt var en Saxo – Tinkoff rytter, men måske lidt overraskende og unormalt var det ikke Michael Mørkøv.

Mads Christensen var nemlig meget velkørende sammen med makkeren Marcel Barth. Parret var med i en gruppe, der kom rundt og tog en omgang, men de ville mere, hvorfor Christensen kørte direkte forbi og forsøgte at tage en dobbeltomgang. Vel og mærket selvom parret allerede på dette tidspunkt førte jagten med en omgangs forspring.

De to ryttere kom væk i første omgang, men Roberts og Lampater endte med at køre det ind igen.

I et moment hvor par nummer 7 sad bagerst i feltet viste Leif Lampater sin store erfaring og dygtighed, da han angreb og kørte op til en tremandsgruppe, der kort forinden var kørt væk. Michael Mørkøv var nødt til at reagere, og det gjorde han så, da han angreb fra feltet og kort efter skiftede Lasse Norman ind, der lukkede hullet.

Sebastian Lander angreb med det samme, at der igen kom samling, og yderst klogt gik Jesper Mørkøv med og prøvede at lukrere på par nummer 1 og 7s kamp. Et ellers godt forsøg blev dog annulleret, da der var enighed om at hente dem bagfra. Det stoppede dog ikke her, for i stedet angreb Lasse Norman.

Igen kom der dog samling, men så var det Jesper Mørkøv, der kørte væk nok engang. Denne gang sammen med Andreas Müller og Andreas Graf. De to par slog hullet og endte med at komme rundt. Dermed tog Mørkøv og Marvulli den omgang tilbage, de tabte i fredagens første jagt.

Fem par stod på nul omgange, da klokken ringede som tegn på, at det var sidste omgang. Marcel Kalz åbnede spurten med Jesper Mørkøv på sin yderside. Det så ud til, at Mørkøv sad i en god position, men han havde ikke kræfterne til sidst, og i stedet var det Nick Stöpler, der leverede en flot spurt og kom forbi.

Dermed vandt Sebastian Lander og Nick Stöpler jagten. I klassementet var den største ændring, at Jesper Mørkøv og Franco Marvulli formåede at tage en omgang på både Michael Mørkøv/Lasse Norman og Luke Roberts/Leif Lampater. Parret rundede samtidig også 100 point og får dermed en bonusomgang hvilket betyder, at de nu er på omgangshøjde.

Samlet er det efter dag to ved det københavnske 6-dagesløb stadig par nummer 7, der fører an. Michael Mørkøv og Lasse Norman har et forspring på 21 point ned til Luke Roberts og Leif Lampater, mens Jesper Mørkøv og Franco Marvulli er yderligere fem point efter.

Samlet stilling efter 2. døgn:

1 Michael Mørkøv – Lasse Norman (Danmark) 142 p.2 Luke Roberts (Australien) – Leif Lampater (Tyskland) 121 p.3 Jesper Mørkøv (Danmark) – Franco Marvulli (Schweiz) 116 p.

1 omgang efter 4 Marcel Kalz – Robert Bengsch (Tyskland) 67p.

2 omgange efter 5 Andreas Müller – Andreas Graf (Østrig) 71 p.6 Vojtech Hacecky – Jiri Hochmann (Tjekkiet) 57p.

3 omgange efter 7 Sebastian Lander (Danmark) – Nick Stöpler (Holland) 64 p.8 Mads Christensen (Danmark) – Marcel Barth (Tyskland) 62 p.

5 omgange efter 9 Marc Hester (Danmark) – Robert Bartko (Tyskland) 90p.

6 omgange efter 10 Milan Kadlec (Tjekkiet) – Benjamin Edmüller (Tyskland) 30p.

8 omgange efter 11 Tino Thömel (Tyskland) – Nolan Hoffman (Sydafrika) 34p.

9 omgange efter 12 Björn Schröder (Tyskland) – Roy Pieters (Holland) 58p.

10 omgange efter 13 Simon Bigum (Danmark) – Alexander Aeschbach (Schweiz) 27p.

16 omgange efter 14 Zachary Kovalcik – Guy East (USA) 33 p.

Feltet.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu