ANNONCE

Par ripper mere end 500 pakkebokse i Jylland

10. marts 2021 18:06 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Fængselsdomme i sag om organiseret tyveri

Par ripper mere end 500 pakkebokse i Jylland
Retten har idømt en kvinde og en mand et års fængsel for tyveri fra blandt andet pakkebokse. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

En 33-årig kvinde og en 36-årig mand fra Skive-området skal begge et år i fængsel for især tyveri fra pakkebokse og tyveri af dyre cykler.

De er tilsammen dømt for 86 kriminelle forhold.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

En mand og en kvinde i 30’erne er onsdag ved retten i Herning dømt for tyveri. De to er dømt for at have stjålet op mod 500 pakker fra aflåste pakkebokse i 29 forskellige, jyske byer.

Den 33-årige kvinde og den 36-årige mand er også dømt for at have stjålet dyre cykler og for flere andre forhold.

Flere lagerrum brugt til tyvekoster

Sagen begyndte i de første måneder af 2020, da Midt- og Vestjyllands Politi modtog en række anmeldelser om tyveri fra pakkebokse ved købmænd, tankstationer og lignende. Tyverier, der typisk blev begået sent om natten.

Salgsannoncer førte efterforskere ved lokalpolitiet i Herning på sporet af de nu dømte, og da politiet ransagede parrets bil og hjem, fandt betjentene flere stjålne pakker og andre tyvekoster.

Senere fandt efterforskerne frem til lagerrum i Ikast og Aarhus, som parret brugte til at skjule tyvekosterne i.

Politiet endte med flere end tusinde koster, som efterforskerne skulle have koblet til gerningssteder.

Fængselsstraf til de dømte

Ud over pakketyverierne blev parret i dag ved retten i Herning blandt andet dømt for tyveri og efterfølgende salg af flere dyre cykler, indbrudsforsøg, dokumentfalsk og bedrageri,

Retten gav både den 33-årige kvinde og den 36-årige mand ét års ubetinget fængsel.

– Det er en stor og alvorlig sag om berigelseskriminalitet, og det er tilfredsstillende, at sagen er opklaret, og gerningsmændene stillet til ansvar, siger anklagerfuldmægtig Katrine Melgaard fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

– Der er tale om omfattende og organiseret tyveri, og jeg er tilfreds med, at de er dømt skyldige i det omfang, de er. Nu må vi så sammen med statsadvokaten vurdere, om vi skal anke dommen, lyder det fra anklageren, der gerne ville have haft de to dømt for tyveri af særligt grov beskaffenhed.

De to dømte er også tiltalt i en anden sag med i alt 26 forhold – blandt andet cykel- og indbrudstyverier.

Den sag vil senere blive behandlet ved retten i Viborg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu