ANNONCE

ParadIS truer syge ansatte: Kom aldrig igen

29. december 2011 09:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
ParadIS truer syge ansatte: Kom aldrig igen
Billede mangler

Hvis du melder dig syg uden selv at finde en afløser, skal du aldrig komme på arbejde igen.
 
Sådan lød meldingen til en ungarbejder, der var ansat i iskæden ParadIS. Beskeden faldt over sms, og få timer efter blev den unge fyret over mail. Det skriver Politiken.
 
“Jeg ringede før klokken 8.00 om morgenen for at melde mig syg, men salgslederen svarede ikke sin telefon. Da jeg endelig kom igennem, blev jeg truet med at blive fyret, hvis jeg ikke tog vagten,” siger Lana Hamio, der mistede jobbet i slutningen af juni.
 
Sagen er ikke enestående forklarer en anden medarbejder, som ønsker at være anonym:
“Det er blevet normalt for os at blive behandlet dårligt. Vi går alle sammen i skole, men får alligevel vagter af den nuværende salgsleder fra klokken 12.00 på hverdagene og bliver truet med fyring, hvis vi ikke kommer,” siger medarbejderen.
 
Forpagter for de problematiske butikker i København, Vibeke Jakobsen, afviser, at medarbejderne i ParadIS bliver truet med fyring.
 
“Vi har sagt, at det kunne være rart, hvis de selv fandt en afløser. Vi sætter pris på, at de finder en afløser, men det er overhovedet ikke noget, de skal. Selvfølgelig kan de få lov at melde sig syge,” siger hun.
 
Det stemmer ikke overens med Politikens oplysninger. I en sms-korrespondance mellem salgslederen og Lana Hamio, som avisen har set, skriver salgslederen, at den syge medarbejder ikke skal komme på arbejde igen, “før vi har fundet ud af, hvad der skal ske med dig.”
 
Halvanden time senere sender Vibeke Jakobsen mailen med fyringen. Det er problematisk påpeger en arbejdsmarkedsforsker.
“Det er groft, og det er ikke en ordentlig virksomhed, der optræder på den måde over for de ansatte. Det er tydeligt, at hvis man har et arbejdsmarked med høj arbejdsløshed blandt unge og krise, så optræder de dårlige arbejdsgivere sådan. De unge er magtesløse, og mange er ikke i en fagforening,” siger Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu