ANNONCE

Paranoid millionby nærmer sig borgerkrig

13. december 2011 15:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Paranoid millionby nærmer sig borgerkrig
Billede mangler

The IndependentDen sikkerhedspolitiske situation i Syrien er efterhånden så usikker og kompleks, at den driver syrerne i landets tredjestørste by, Homs, ud i konflikt med hinanden.
I løbet af de seneste måneder har lokale kampe i Homs mellem shiamuslimerne, som udgør 13 pct. af befolkningen og har dybe rødder i landets militære ledelse og efterretningstjeneste, og sunnimuslimerne, som udgør 75 pct. af befolkningen, resulteret i ca. 180 dødsfald.
Efter at det syriske militær har lagt en jernring omkring byen og truer med at begå en massakre, er indbyggerne blevet så paranoide, at konflikten mellem de religiøse grupper optrappes, skriver The Independent.
“Alle undgår at gå igennem kvarterer af byen, som tilhører den anden side,” fortæller en pensioneret shiamuslimsk officer, hvis bror blev dræbt, da han blev overfaldet af fem sunnimuslimer, til The Independent.
Frygten for at udløse borgerkrig er da også en af hovedårsagerne til, at det internationale miljø ikke har blandet sig i konflikten.
Oppositionen, som siden februar har opfordret til revolution mod Syriens præsident Bashar al-Assad, er splittet inden for adskillige politiske synspunkter og har derfor direkte bedt FN om ikke at blande sig i konflikten, da man frygter, at udenlandsk militær intervention vil kunne efterlade landet i borgerkrig.
Kilde: The Independent

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu