Tre p-regler der koster bilister kassen

1. oktober 2017 05:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

En parkeringsbøde er træls at få - men vidste du, at der specielt er tre slags parkeringsbøder, som vi bilister får - igen og igen og igen!

En parkeringsbøde. Vi ved alle, hvordan de ser og – og de fleste af os kender fornemmelse at komme hen til sin bil blot for at opdage, at p-vagten har lagt et girokort under vinduesviskeren.

Men faktisk burde det jo ikke være nødvendigt med alle de bøder, for vi kender jo godt parkerings-reglerne – eller gør vi nu også det?

Det sjove er faktisk, at det er den samme type parkeringsbøder, som vi ofte får – og dermed lægger vi millioner og atter millioner i de kommunale kasser. Faktisk betaler vi ifølge FDM parkeringsbøder for over 900 millioner kroner om året. Og det er helt i orden, mener juridisk konsulent i FDM Dennis Lange, for der er ikke noget i vejen med reglerne for parkering på offentlig vej, som de er i dag.

– Grundlæggende er det meget rimelige regler. De tilgodeser trafiksikkerheden for både bilister, cyklister og fodgængere, og der er gode begrundelser for alle regler, siger Dennis Lange til TV2.dk.

Ikke alle regler er lige lette

Men selv om alle parkeringsreglerne er velbegrundede, så er det ikke alle reglerne, der er lige lette at finde ud af for bilisterne.

Dennis Lange udpeger tre parkeringsregler, der oftest volder bilisterne problemer og udløser bøder. Listen er baseret på, hvor mange henvendelser FDM får fra medlemmer, der enten er i tvivl eller har fået en bøde for at parkere forkert.

Du kan se reglerne, som volder bilisterne flest problemer i galleriet her over.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu