Nu bliver det nemmere at finde en p-plads

16. december 2017 09:53 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

I Kolding er der indført et nyt system, så det er lettere for bilister at finde en ledig parkeringsplads.

Nu bliver det nemmere at finde en p-plads
Er der en ledig p-plads? Hvis ikke dirigeres man videre til nærmeste alternativ. Foto: Kolding.dk.

Nu er det blevet lettere at finde en ledig parkeringsplads i Kolding midtby.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Et nyt elektronisk P-henvisningssystem guider bilister frem til nærmeste ledige p-plads, så man slipper for at køre frustreret rundt på jagt efter et sted at sætte bilen.

– Det nye P-henvisningssystem vil gøre det nemmere og hurtigere for bilister at finde et sted at parkere. Det er til gavn for den enkelte bilist, og det vil også få trafikken til at glide bedre, når folk ikke skal bruge så meget tid på at køre rundt for at lede efter en ledig p-plads, siger trafikplanlægger Erik Harbo i pressemeddelelsen.

To slags skilte

Det nye P-henvisningssystem er netop taget i brug. De kommende dage bliver brugt på at teste og kalibrere systemet.

Bilisterne skal også lige blive dus med systemet.

– Som bilist kan man bruge det nye P-henvisningssystem på flere måder. Når man kommer til en p-plads, viser skiltet ved indkørslen, om der er plads. På den måde slipper man for selv at skulle ind på p-pladsen for at lede efter en fri bås. Hvis der er fuldt booket, så vil der ved de fleste p-pladser være skilte, som henviser til nærmeste p-område med ledig plads, fortæller Erik Harbo og fortsætter:

– Enkelte steder i byen – f.eks. på ringvejen – kan man stadig støde på de gamle henvisningsskilte, som blot viser vej. Her får man ingen info om ledige pladser. Men når man kommer længere ind mod centrum, støder man på de nye dynamiske skilte, der hele tiden opdateres.

2.038 p-pladser omfattet

Det nye P-henvisningssystem omfatter 18 parkeringsområder med sammenlagt 2.038 p-pladser, heraf 35 handicappladser. Enkelte private p-pladser som f.eks. Føtex’ P-hus er med i ordningen, men ellers omfatter systemet primært kommunale p-pladser i centrum og sydbyen.

Sammenlagt findes der 2.200 kommunale p-pladser i Kolding midtby.

Hertil kommer cirka 700 kantstens-pladser med to timers parkering i tidsrummet kl. 9-17.

– Vi hører jævnligt, at der mangler parkeringspladser i midtbyen. Vores belægningstal viser, at der er ledige p-pladser i midtbyen – udfordringen har været at finde dem. Det vil P-henvisningssystemet forhåbentligt afhjælpe, siger Erik Harbo.

App på vej

Kommunen arbejder også på at lave en parkerings-app, så man via sin smartphone kan finde oplysninger om parkering og nærmeste ledige p-pladser i Kolding midtby.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu