ANNONCE

Partier kræver svar: Fandt Mette F. bare på det?

24. juli 2020 11:37 | Af: Newsbreak.dk

Søren Brostrøm frarådede nedlukning syv timer før pressemøde.

Citathistorie: B.T.

Regeringens støtteparti Radikale Venstre og oppositionspartier kræver nu tydelige svar fra Mette Frederiksen.

Hvem henviste hun til, da hun sagde, at nedlukningen af Danmark skete på ‘myndighedernes anbefaling’?

Har hun selv fundet på det, spørger de radikale.

– Det er helt afgørende, at vi som støtteparti – som har bakket op og står på mål for beslutningerne – kender grundlaget for beslutningen. Hvem har anbefalet det? Er det bare noget, Mette har fundet på? Er det noget, Martin Rossen (Frederiksens stabschef, red.) har fundet på, spørger sundhedsordfører Stinus Lindgreen (R).

Som B.T. fredag kan afsløre, frarådede Søren Brostrøm blot syv timer før pressemødet 11. marts en nedlukning af skoler, børnehaver og vuggestuer.

Stinus Lindgreen kritiserer ikke den politiske beslutning at lukke samfundet. Men ministre må ikke pakke politiske beslutninger ind i faglige begrundelser, hvis det ikke passer.

I dagene efter pressemødet fik Mette Frederiksen opbakning til at gennemføre hastelovgivning, der gjorde hendes beslutning om nedlukning mulig.

– Jeg har fået Radikale Venstre til at stemme for noget. Så det er fuldstændig rimeligt at sige, at vi vil kende grundlaget for de beslutninger, der er truffet, siger han til B.T.

Kræver redegørelse

Venstre kræver en skriftlig redegørelse fra statsministeren via Udvalget for Forretningsordenen og truer med at kalde hende i samråd, hvis den ikke giver helt tydelige svar.

– Mette Frederiksen skylder offentligheden et klart svar, siger sundhedsordfører Martin Geertsen til B.T. og slår fast:

– Hvis Mette Frederiksen fortsat ikke har tænkt sig at uddybe, hvad er det for nogle myndigheder, der er tale om, må vi kalde hende i samråd igen.

Konservative kaldte i juni sammen med andre borgerlige partier Mette Frederiksen i samråd for at få svar.

– Det her bidrager yderligere til det enormt store mysterium – Hvem er det, Mette Frederiksen henviser til? Hun var på ingen måde villig til at give et svar på det samråd, siger politisk ordfører Mette Abildgaard (K) og tilføjer:

– Hun forventede af os, at vi stod sammen i en svær krisetid. Vi må så også forvente af hende, at der er grundlag for de beslutninger, det hvilede på. Så det her er meget mystisk.

Mette Frederiksen har ingen kommentarer.

I galleriet ovenfor kan du se et udpluk af statsministerens berømte corona-pressemøder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu