ANNONCE

Partypoliti må udsætte flere retssager

31. marts 2021 13:35 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Udsatte sager drejer sig blandt andet om vold, voldtægt, groft hæleri og spritkørsel

Partypoliti må udsætte flere retssager
Nordsjællands Politi - Station Syd i Gentofte, har dannet rammen om et stort coronaudbrud. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Et udbrud af covid-19 blandt ansatte i Nordsjællands Politi har større konsekvenser for politikredsens arbejde end først oplyst.

Kredsen, som Ekstra Bladet for længst har døbt “Nordsjællands Partypoliti”, har haft mindst 31 tilfælde af coronavirus efter flere komsammener.

Antallet af udsatte retssager på grund af smitte blandt ansatte i politikredsen er nemlig langt højere end de cirka 10 sager, som politidirektør Jens Christian Bülow i første omgang fortalte, var påvirket.

Udbruddet opstod efter et par private sammenkomster, hvor flere ansatte i politikredsen deltog.

Alvorlige sager udsat

Ritzau har anmodet om aktindsigt i, hvilke sager der er påvirket af coronaudbruddet. Og politiet oplyser nu, at der er tale om 30 udsatte sager. Altså tre gange så mange sager som først oplyst.

Og der er efter alt at dømme flere alvorlige sager iblandt. Ud fra sagernes journalnumre er det nemlig muligt at se, hvilken lovovertrædelse der er tale om.

Der kan imidlertid godt være afvigelser fra, hvordan en sag er journaliseret og den tiltale, der i sidste ende er rejst. Men i de fleste tilfælde passer det.

Journalnumrene fra politiet viser, at der er tale om 17 sager, hvor straffeloven er blevet overtrådt. De resterende sager drejer sig om overtrædelse af færdselsloven, for eksempel spritkørsel, og to narkosager, der er for små til at høre under straffeloven.

Voldtægtssag må udskydes

I den alvorlige ende af straffelovsovertrædelserne er blandt andet en sag om voldtægt. Der er også to sager om grov vold, to sager om såkaldt simpel vold og en sag om uagtsomt manddrab i forbindelse med en trafikulykke.

Også en række sager om berigelseskriminalitet er udsat. Det drejer sig om et par sager om indbrud, en sag om groft hæleri, et par sager om bedrageri og en sag om skyldnersvig.

Private sammenkomster

Coronasmitten spredte sig blandt politiets ansatte tidligere i marts, og det viste sig, at to sociale arrangementer spillede en central rolle.

Det var private arrangementer – ikke arbejdsrelaterede – men flere medarbejdere fra blandt andet politi og anklagemyndighed deltog.

Udbruddet førte til en lukning af ekspeditionen på politiets Station Syd i Gentofte. Ekspeditionen på Station Syd er fortsat lukket.

Nordsjællands Politi oplyser onsdag til Ritzau, at cirka 30 medarbejdere har været smittet i løbet af marts, men at tendensen til smittespredning blandt kredsens medarbejdere er faldende.

Nordsjællands Politi oplyser, at de 30 sager sammenlagt udgør 11 hele retsdage. Det vil sige 11 dage, hvor en anklager, en eller flere forsvarsadvokater, en dommer, eventuelle domsmænd samt andet personale fra retten skal møde op for at behandle sagen.

Fakta

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Brug mundbind

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu