Pas på engelsktalende fuparbejdere

23. maj 2012 12:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pas på engelsktalende fuparbejdere
Billede mangler

Det er næsten lige så sikkert som amen i kirken. Når solskinsvejr og lune temperaturer kommer til Danmark, så kommer de engelsktalende fuparbejdere også. Og i år er ingen undtagelse.
De engelsktalende arbejdere henvender sig hos folk og tilbyder typisk asfalt- eller brolægningsarbejde. Ofte ender prisen med at ryge langt over det aftalte, og arbejdets kvalitet er ofte ringe.
Nu advarer Nordsjællands Politi folk mod at indgå aftaler med engelsktalende arbejdsmænd, der ringer på i privaten og tilbyder deres arbejdskraft.
– I går fik vi en anmeldelse fra en borger i Espergærde, der havde fået en henvendelse fra en engelsktalende arbejder, som gav et tilbud på at lave nogle hvide striber i indkørslen, fortæller politiets pressekoordinator Henrik Suhr.
Borgeren i Espergærde kendte dog til politiets advarsler fra tidligere år, og afviste den engelsktalende mand blankt.
– Det er det helt rigtige at gøre. Pas på, tænk jer rigtig godt om. Vi advarer mod de her typer, siger Henrik Suhr.
Han opfordrer til, at man kontakter politiet, hvis man bliver kontaktet af engelsktalende arbejdere i hjemmet.
– Hvis det er muligt, så kan man se, om man kan få noteret registreringsnummeret på deres bil og give et signalement af dem, siger Henrik Suhr.
De engelsktalende arbejderes tilbud kan virke fristende. Men ofte stiger prisen voldsomt, når de først er gået i gang med arbejdet.
– Vi har ofte set eksempler på, at det er blevet dyrere, og så har arbejdet tit været så dårligt udført, at det har skullet laves helt om, fortæller Henrik Suhr.
De engelsktalende arbejdere er heller ikke momsregistrerede og arbejder ulovligt. Derfor er det nærmest umuligt at komme efter dem i forbindelse med for dårligt udført arbejde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu