Pas på: Skiferie er fem gange farligere end andre ferier

3. februar 2013 19:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pas på: Skiferie er fem gange farligere end andre ferier

Over 400.000 danskere drager hvert år på skiferie, og uheldigvis kommer 10.000 hvert år alvorligt til skade.

 

Er du en af de mange, der skal på skiferie, er det vigtigt at være rigtigt forsikret. Risikoen for skader på en skiferie er fem gange større end på andre ferier.

 

”Risikoen for at komme til skade på de stejle løjper er markant større end når man ligger stille og soler sig på en strand. Derfor råder vi alle, der skal på skiferie, til at kontakte deres forsikringsselskab, så man har de rette forsikringer. Med dem i bagagen kan man få rådgivning i den konkrete situation, og der er også den tryghed, at man ved, at man er dækket ind, hvis uheldet er ude”, forklarer Lise Agerley, kommunikationschef i Alka.

 

Løber man risikoen og drøner ned af pisterne uden forsikring, kan det blive en dyr fornøjelse.

”Omkring 10.000 danskere får hvert år brug for deres forsikring på deres skiferie. Omkring 2.000 af dem kræver særlig hjemtransport, og det kan let koste 20-50.000 kr. I de værste tilfælde kan ulykken kræve et ambulancefly – og så bliver det rigtigt dyrt, hvis man selv skal betale”, forklarer Lise Agerley fra Alka.

 

Overhold færdselsreglerne

Det er ikke kun, hvis du selv kommer galt af sted, at man kan få brug for en forsikring.

”Politi og domstole i udlandet slår hårdt ned, hvis man overtræder færdselsreglerne på pisterne – især hvis man er involveret i ulykker med andre. Derfor er det vigtigt at være forsikret. En forsikring fjerner ikke alle problemer, for man skal stadig møde op til afhøringer hos politi og domstole. Men den kan i det mindste bistå med økonomisk hjælp i en svær situation”, forklarer Lise Agerley fra Alka.

 

Bekymring for unge

Især de unge mellem 21 og 25 år kan ende i en klemme. Mere end 30 procent af dem har ikke en indboforsikring, der ellers dækker det erstatningsansvar, man kan blive pålagt, hvis man er involveret i ulykker.

 

”Vi ved, at mange unge tager chancen og lever uden en forsikring. Denne aldersgruppe tager måske også ekstra chancer på pisterne, så der er grund til bekymring på deres vegne”, udtaler Lise Agerley fra Alka.

 

Hjemmeboende børn dækkes af forældrenes indboforsikring, så længe de har folkeregister-adresse hos forældrene. Udeboende børn dækkes normalt, så længe de er under 21 år og bor alene. Det kan dog variere fra forsikringsselskab.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu