Pas på: Snefygning og glatte veje sender biler i grøften

15. december 2012 10:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pas på: Snefygning og glatte veje sender biler i grøften
Billede mangler

Både på Fyn og i Jylland er vejene spejlglatte efter en aften og nat med snefygning og isslag.
 
Snefygning og frostglatte veje volder sent fredag aften og natten til lørdag store trafikale problemer flere steder i landet.
 
Både i Jylland, på Fyn og Sjælland melder politikredsene om adskillige biler, der er kørt i grøften, og om småveje, der er lukket på grund af snedriver.
 
– Vi er ramt af islag – især nede på Sydfyn omkring Svendborg, Tåsinge og Langeland. Vi får meldinger ind fra vores patruljer om, at der er spejlglat nogle steder, siger vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi.
 
– Vi er også ramt af snefygning. Mange af de små veje er fyget til. Der er flere, der er kørt ind i snedriver på de mindre veje og sidder fast. Men indtil videre er vi blevet skånet for voldsomme uheld, tilføjer han.
 
Midt- og Vestsjællands Politi fortæller også om flere lokale veje, som er fyget til med sne. Derfor fraråder man borgerne al udkørsel, der ikke er strengt nødvendig.
 
– Der er mange, der ringer ind og siger, at de sidder fast i sneen eller er gledet af kørebanen, siger vagtchef Lars Mogensen.
 
– Vi kan kun opfordre folk til at blive indendørs. Det skal virkelig være noget presserende, før at man kører ud, tilføjer han.
 
I Nordjylland er 12 biler kørt i grøften i løbet af aftenen, fortæller vagtchef Poul Badsberg. Ingen større veje er lukkede, men også her er flere mindre veje fyget til.
 
Snevejret driller også midt- og vestjyderne samt i den sydlige del af Jylland, hvor flere bilister er endt i grøften.
 
– Der er glat derude, konstaterer vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
 
Foreløbig er ingen personer kommet alvorligt til skade i de mange uheld.
/ritzau/
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu