ANNONCE

Pas på: Denne sommerting er gift for din bil

2. august 2020 08:01 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der findes en række bilfejl, du bør forsøge at undgå. En af dem omhandler solcreme.

Solcreme er alfa og omega for vores hud om sommeren, men hvor den har en beskyttende effekt på huden, er det helt modsat, når det gælder bilens lak.

Solcreme kan nemlig give permanente skader i bilens lak, skriver FDM.

– Derfor anbefaler vi, at man fjerner solcremen fra lakken, når man opdager det. For skaderne på lakken kan minde om dem, som vi ser efter fugleklatter der har siddet for længe. Det er vores erfaring, at det er ikke nok at tørre solcremen af og det betyder, at man altid skal bruge særlige rensende produkter med slibemiddel, siger Peter Sahl, der er tekniker i FDMs rådgivning og har bilpleje som speciale.

Også rattet og plastikoverflader i kabinen kan tage skade af solcreme, skriver FDM.

Her lyder rådet fra FDM, at man skal rense med enten vinyl- eller læderplejeprodukter.

I galleriet ovenfor kan du se 10 andre eksempler på fejl, du aldrig må begå på bilen.

Dæktryk er vigtigt

Som Newsbreak.dk tidigere har beskrevet, er det blandt andet fuldstændig essentielt, at man sørger for at have det rigtige dæktryk- især hvis man kører på ferie.

Når bilen er tæt pakket med både baggage og mennesker kræver det nemlig et højere dæktryk end normalt, men det er mange danskere ikke klar over.

– Det kan have uoverskuelige konsekvenser for sikkerheden, hvis dæktrykket ikke er tilpasset den feriepakkede bil. Kører man med for lavt dæktryk, kan det for gå ud over styringen, hvis man eksempelvis skal undvige, ligesom man bruger mere brændstof, har Georg Nielsen, administrerende direktør i Continental Dæk Danmark, således tidligere udtalt.

Du kan læse mere om, hvordan du tjekker bilens dæktryk i denne artikel:

Denne dækfejl begår mange på bilferien

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu