Pas på: Der er afføring i populært badevand

1. august 2019 05:26 | Af: Newsbreak.dk

Overløb i spildevandssystemer gør, at der er afføring i badevandet flere steder. Og det giver øget risiko for sundhedsfare.

Hvis du overvejer at dyppe tæerne eller kroppen langs aarhusianske badesteder, så er det en god idé at lade være.

Efter tirsdagens skybrud og regnskyl er spildevandssystemer i Aarhus nemlig løbet over.

– Spildevandsoverløb er farlige, fordi der er afføring i, siger Lone Mossin, der er projektchef i Østjyllands Brandvæsen, til Tv2 Østjylland.

112

Og derfor har flere badesteder langs kysten nu fået et rødt flag. Det betyder, at vandkvaliteten er dårlig, og at der er risiko for sundhedsfare.

Flere steder er der også udstedt et permanent badeforbud. Blandt andet ved Egå og Aarhus Havn. Og ved den populære Tangkrogen frarådes badning også.

– Der er sygdomsfremkaldende bakterier i. Og selvom man ikke drikker vandet, så kan man få bakterier ind i blodet, hvis man bare har et lille sår, lyder det fra Lone Mossin.

Vær opmærksom alle steder

Det er dog ikke kun ved badestrandene, man skal være opmærksom. Det skal man også derhjemme, lyder det fra beredskabet.

– Hvis man skal ned og rydde op i sin kælder, sandkasse eller køkkenhave, så skal man beskytte sig mod spildevandsoverløb, siger Lone Mossin og tilføjer:

– Så man skal ikke spise grøntsagerne, siger hun.

Artiklen fortsætter under videoen

Selvom der allerede nu er kommet mere regn på de seneste tolv timer, end der normalt kommer på hele juli måned, så ser det ikke ud til, at uvejret er helt forbi.

På julis sidste dag melder DMI nemlig endnu en gang om risiko for skybrud i det østjyske. Og det har de meget fokus på hos beredskabet.

– For hvis det kommer med kraftig intensitet, så kan vi få problemer igen. Men vi følger situationen nøje, siger Lone Mossin.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu