Pas på: Der kan vokse noget klamt i denne mayonnaise

14. december 2017 17:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen kalder tilbage.

Mayonnaise med skimmelvækst – var det noget? Nej vel? I så fald bør du undgå en variant, der forhandles i den landsdækkende supermarkedskæde Rema 1000. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at der er påvist skimmel i nogle af flaskerne med dyppelsen.

Det får altså producenten Gråsten Salater til at tilbagekalde to partier af mayo’en, der markedsføres under Rema 1000s eget brand. På grund af skimmelvæksten er varen vurderet således, at den er komplet uegnet til menneskeføde.

Sjældent er skimmelvækst decideret farlig, men den medfører afvigende smag og kvalitet i produktet.

400 grams flasker

Produktet, du skal holde dig fra, er som nævnt Rema 1000 Mayonnaise, og det er pakket i flasker med 400 gram i hver. Ifølge producenten er produktet, der kaldes tilbage, pakket henholdsvis den 12. og den 13. november 2017.

De er markeret med de såkaldte “bedst før”-datoer præcis fire måneder senere en pakningsdato. Det vil sige 12. og 13. marts 2018.

Pressemeddelelsen er kun behæftet med to råd til forbrugeren: Kassér produktet eller aflever det hos den Rema 1000-butik, du har købt det i, så får du refunderet beløbet.

Newsbreak.dk prøver at få en kommentar fra kvalitetschefen i Stryhns AS, der står bag Gråsten Salater.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu