ANNONCE

Pas på: Dette kan smadre din bil

30. august 2020 13:12 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Har bilen været med på sommerferie, vil den have godt af et eftersyn, inden hverdagen melder sig.

For mange danskere har sommeren stået på udflugter rundt i det ganske land. Og med tanke på den helt nye tilværelse, hvor håndsprit er lige så normalt som solcreme, så er det måske værd at give bilen et velfortjent gennemsyn inden hverdagen melder sig igen.

Men i løbet af ferien bliver bilen også hurtigt fyldt med solcreme, sand og – som noget særligt i år – håndsprit.

Derfor kan det være en god idé at give bilen en overhaling, for solcreme kan nemlig give varige skader på lakken, fortæller Karsten Meyland Lemche, testkører på bilmagasinet FDM Motor.

– Afhængigt af hvor kraftig solen er, og hvordan bilen har kørt, så kan man risikere skader på lakken allerede efter få timer, siger han til Ritzau.

Som bilist skal du også sørge for at vaske fugleklatter, insekter og harpiks af bilen. Det kan nemlig også efterlade mærker på lakken. Derudover bør du gå bilen efter for stenslag.

I galleriet øverst kan du se, hvor du skal rengøre bilen med det samme.

Smadret lak

Der findes ikke noget værre som bilejer end tanken om en bil, der er fuldkommen sat til i ridser. Ikke alene ser det træls ud, men det ødelægger også bilens værdi i længden. Derfor er det vigtigt, at man som forbruger tager sig tid til at tjekke skaderne nøje.

Karsten Meyland Lemche råder til at vaske bilen i hånden eller tørre den af med et mikrofiberhåndklæde efter vask i maskine, så du kan gå lakken efter overalt.

– Har man fået et hak ned gennem lakken, og vi når efteråret, hvor der kommer lave temperaturer og salt på bilen, så kan man risikere at få rustpletter på især fronten og motorhjelmen, forklarer han.

Inde i kabinen bør du også rense rattet og overflader for både solcreme, men også håndsprit, som de fleste bruger meget af som følge af coronaudbruddet.

Fakta

Sådan undgår du duggede ruder

* Ryd op i bilen, og smid affald ud. Papir og klude suger og afgiver fugt, og det kan give duggede ruder.

* Støvsug bilen grundigt, også under måtterne. Når måtterne alligevel er ude af bilen, kan du med fordel banke dem fri for støv og skidt.

* Vask alle flader og områderne omkring dørene.

* Puds bilens vinduer og spejle. Indvendig kan du også overveje at polere forruden med nogle dråber koncentreret opvaskemiddel. Det hjælper til at holde ruden fri for dug.

* Husk også pleje af overflader og bilens gummilister. Gummilisterne kan du enten smøre eller sprøjte med silikonespray.

Kilde: FDM.

Ren på femten minutter

Hvis bilen ikke har overfladiske skrammer eller anden skade, så kan du faktisk gøre bilen ren på rekordtid. Newsbreak.dk har tidligere skrevet om, hvordan bilen bliver ren på rekordtid.

Det kræver kun en smule forberedelse – og altså et kvarter af dit liv. Inden du går i gang skal du have følgende ting klar: En lille skraldespand, skraldeposer, glasrens, car wipes til vinyl, air condition-rens, en flad skruetrækker, køkkenrulle og en håndstøvsuger. Så mangler du bare bilnøglen og få åbnet – og komme i sving.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu