ANNONCE

Pas på dette tilbud fra “Matas”

1. marts 2019 18:04 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Svindlere forsøger at udnytte Matas' navn til at stjæle dine penge.

Faste læsere af Newsbreak.dk vil vide, at vi ofte skriver og advarer mod nye svindel-kampagner, hvis eneste sølle formål er at lokke penge ud af hænderne på danskerne. Dette er endnu en af de artikler.

Nok en gang er det stor-kæden Matas’ navn, som svindlerne har udset sig at misbruge, skriver sikkerhedsfirmaet CSIS Security Group på sin Facebook-profil. Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert hos CSIS, har tidligere fortalt Newsbreak, at disse svindel-forsøg konstant inficerer indbakker og SMS-bakker af den simple årsag, at der altså ér nogen, der falder i fælden.

Det er, som vi antydede i begyndelsen, langt fra første gang, at den type misbrug går ud over Matas. I januar talte vi med Kommunikationschef Klaus Fridorf, der kunne berette om, at kæden bruger en betragtelig mængde tid på disse svindel-kampagner.

Advarer kunderne

Fridorf sagde dengang, hvor det var Club Matas-kunder, der var målet, at kædens kundecenter har fået præcise instrukser på, hvad de skal forklare kunder, der ringer ind og er bekymrede angående svindel.

– Det bedste råd er selvfølgelig at tjekke afsenderens mailadresse. Desuden er det en god regel at have for øje, at vi selvfølgelig sender tilbud ud, men hvis de er for gode til at være sande, så er de det nok ikke, sagde kommunikationschefen.

Matas advarer på sin egen hjemmeside også mod disse nye svindel-typer, der breder sig på blandt andet SMS, Facebook-messenger og Instagram.

Hvis du har modtaget en sms eller en mail om, at du er udtaget som testperson eller bliver tilbudt et gratis produkt efter at have udfyldt et spørgeskema, så er det IKKE en besked der kommer fra Matas. Det er en falsk sms eller mail, som vi anbefaler at du bare sletter med det samme“, skriver Matas og råder folk til at melde disse til politiet.

Navnene

Som vi her på Newsbreak.dk tidligere har skrevet, er det tit store virksomheder som Apple og Postnord, der bliver udnyttet af svindlerne, så deres usle forsøg fremstår ganske tilforladelige og troværdige. Denne gang er det så Matas, der må stå model til det.

Årsagen forsøgte vi at give forklaringen på med hjælp fra sikkerhedsekspert Peter Kruse fra netop CSIS, der denne gang advarer. Resultatet kan du læse i artiklen Få forklaringen: Derfor skal du passe på mails fra “Skat”, “Apple” og “Postnord”

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, fortalte Peter Kruse.

Ofte er disse falske mails phishing-forsøg, og dem skal du bare passe på og slette.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu