Pas på: Fup-opkald på mobilen kan koste kassen

3. november 2012 14:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pas på: Fup-opkald på mobilen kan koste kassen
Billede mangler

I aftens og i nat blev mange danske mobiltelefoner ringet op af et fup-nummer. Ring ikke tilbage – det kan koste kassen.

Havde du også følgende nummer som et ubesvaret opkald på din mobil i morges, da du vågnede op?: +56 56 197 1856.

Ring ikke tilbage, da det kan koste dig kassen.

Nummeret er nemlig et falsk opkald, som dem, der i sidste måned også ramte danske mobilkunder. Denne gang kommer opkaldet fra Chile. Ringer man tilbage bliver takseret med en høj minuttakst, der kan komme til at koste flere hunrede kroner på telefonregningen.

Ifølge kommunikationschef i Telia, Mette Honoré, er der dog ikke meget, man pt. kan gøre for at stoppe bagmændene.

– Hver gang vi får oplysninger om et nyt nummer, sørger vi for at spærre det, men problemet er, at der straks bliver oprettet et nyt nummer, som i stedet ringer op, så det er mere eller mindre umuligt at stoppe, forklarer Mette Honoré til ekstrabladet.dk og forsætter:

– Derfor rådgiver vi i stedet vores kunder om, hvordan de skal forholde sig, hvis de får sådan et opkald. For eksempel: Hvis du ikke kender nogen, som befinder sig i udlandet, denne gang Chile specifikt, lad være med at tage telefonen. Og lad være med at ringe tilbage til nummeret.

Hvor mange mobilkunder nattens svindel er gået ud over vides endnu ikke. Men det er tilsyneladende især Telias, TDC’s og 3’s kunder det denne gang går ud over.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu