ANNONCE

Pas på med at bestille efterårsrejser nu

14. april 2020 15:16 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk og Ritzau Info

Hold igen med at bestille rejser, selv om du er overbevist om, at coronakrisen er overstået senere på året. Forsikringen dækker ikke, hvis du tager fejl.

Mange danskeres sommerferieplaner smuldrer mellem hænderne på dem, i takt med at coronakrisen har lukket det meste af verden ned.

Derfor kan det være fristende at se på, hvor turen skal gå hen, når krisen forhåbentlig har lagt sig til efteråret.

Men du bør vente lidt med at bestille din rejse, fastslår Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Afbestillingsforsikringer kan være usikre

Selv om du køber en afbestillingsforsikring, risikerer du nemlig, at du ikke kan få pengene tilbage.

– Hvis man vil bestille en rejse nu, så skal man ikke regne med, at afbestillingsforsikringen dækker, hvis ikke man kan komme afsted alligevel, siger Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent hos Forsikringsoplysningen under Forsikring & Pension.

Udgangspunktet for en afbestillingsforsikring er nemlig, at årsagen til afbestillingen ikke må have været til stede på det tidspunkt, du bestilte rejsen.

Det vil med andre ord sige, at hvis grunden til, at du ikke kan komme afsted i efteråret eller til vinter, fortsat er coronavirusset, så dækker din forsikring ikke.

Spørg dit forsikringsselskab

Under alle omstændigheder bør du gå dine forsikringsvilkår grundigt igennem, før du bestiller din næste rejse. For det er ikke alle selskaber, der overhovedet tilbyder afbestilling på grund af situationer som coronakrisen.

– I flere tilfælde dækker en afbestillingsforsikring kun ved pludseligt opstået sygdom, alvorlig tilskadekomst eller dødsfald i nærmeste familie, siger Anja Lintrup Sørensen.

– Så vil man bestille nu, skal man rådføre sig med sit forsikringsselskab først. Og det kan være lidt svært at få et svar i disse tider, hvor der er massivt pres på selskaberne, siger hun.

Særlige Covid-19 informationssider

Insisterer du på at få efterårsplanerne på plads allerede nu, så start på dit eget forsikringsselskabs hjemmeside.

Mange har lavet særlige informationssider om Covid-19, og her kan du måske finde svar på, hvordan selskabet forholder sig til rejser et stykke ude i fremtiden.

Pakkerejser er endnu sværere

Bestiller du en pakkerejse, er det til gengæld svært at finde et helt klart svar på, om rejsen vil kunne refunderes, hvis den ikke kan gennemføres, forklarer Vibeke Myrtue Jensen, som rådgiver om transport hos Forbrugerrådet Tænk.

– Juraen på området er ikke helt klar, da vi ikke har set de her situationer før og ikke ved, hvad der kommer til at ske, siger hun og tilføjer:

– Derfor opfordrer vi forbrugerne til at slå koldt vand i blodet og se situationen lidt an, før de går ud og køber rejser.

Pakkerejser, du har købt før coronakrisen, vil du til gengæld med sikkerhed kunne få refunderet, hvis rejsen ikke kan gennemføres.

Klik igennem galleriet ovenover for at se, hvad dine muligheder er, hvis du allerede har købt en rejse.

Kilde: Forsikringsoplysningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu