ANNONCE

Pas på med Black Friday-tilbud i arbejdstiden

26. november 2019 06:10 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det kan være risikabelt at surfe sig igennem de mange gode tilbud til Black Friday, når du sidder ved din arbejdscomputer.

Reklamerne vælter ind. På fredag skydes den helt store shoppedag i gang. Men det er ikke alle Black Friday-reklamer, du skal stole lige meget på.

Hvis du er én af dem, der ikke har fri til at stå i kø nede foran butikkerne, skal du tænke dig godt om, før du falder for de gode tilbud, mens du sidder på arbejdspladsen.

Artiklen fortsætter efter videoen

For der florerer hundredevis af reklamer for Black Friday, som er inficeret af hackere, hvor du potentielt kan udlevere vigtige informationer om din arbejdsplads og dine kolleger.

Det skriver Bitdefender i en pressemeddelelse.

Inficerede spammails

Det er ikke kun gode tilbud, som man kan blive udsat for på Black Friday.

For ifølge IT-sikkerhedsvirksomheden Bitfender, så er den store forbrugsfest Black Friday ikke kun for virksomheder med gode tilbud, der findes også en del hackere, der har interesse i dagen.

De kan ved hjælp af spammails med gode tilbud, der camouflere sig som værende sendt ud på grund af Black Friday, få adgang til den virksomhed, som du arbejder for, hvis du benytter dig af tilbuddet i mailen på din arbejdscomputer.

Og der er en stor sandsynlighed for, at der kan ligge en spammail i din indbakke, for antallet af spammails stiger med 10 procent i løbet af Black Friday.

En undersøgelse, som Bitfender stod bag i november 2018, fastlagde, at ud af 18 millioner spammails er det omkring hver tiende, der er inficeret og kan forvolde skade.

Vil fiske oplysninger

De inficerede spammails har det til formål at få lokket personlige informationer ud af modtagere, som senere kan bruges. Altså dét, der bliver kaldet phishing.

– Phishing foretages af internetsvindlere, der for eksempel udgiver sig for at være en kendt virksomhed eller en forretning med et godt tilbud. Selvom en email tilbyder en billig sweater, bør man tage sig i agt, for bag den kan der gemme sig ransomware eller andre grimme overraskelser, der kan medføre skade på modtagerens arbejdsplads for eksempel datalæk eller systemnedbrud, forklarer Bogdan Botezatu, der er ekspert i digitale trusler ved Bitfender.

Igennem mails kan de få adgang til kodeord, mailkonti og computere på arbejdspladsen. Derved bliver det muligt for hackere at lukke systemer ned, få adgang til værdifuld data eller finde personlige oplysninger om medarbejderne på arbejdspladsen.

I galleriet ovenfor kan du læse gode råd til at undgå at blive snydt af spammails på Black Friday.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu