Pas på når du køber julegaver: Dette tilbud er falsk

16. december 2018 20:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er målrettet folk, der gerne vil give lidt ekstra og gøre folk glade.

Julen er snart over os, og det er ved at være på høje tid at få købt de sidste julegaver. Det betyder dog ikke, at du skal springe på det første det bedste tilbud, når du er på jagt efter billigt legetøj eller billige støvler til et kært familiemedlem.

E-mærket, der indsamler oplysninger om falske web-butikker, oplyser til Newsbreak.dk, at diverse svindlere, der opererer via falske webbutikker, bruger julen på samme måde som rigtige næringsdrivende.

Det betyder, at du risikerer at klikke på reklamer fra falske webbutikker på blandt andet Facebook. Toke Mølgaard, kommunikationschef for E-mærket, fortæller til Newsbreak.dk, at svindlerne får folk til at klikke på – og dele – de falske reklamer på Facebook ved at snyde dem til at tro, at reklamen er ægte nok.

– Det kommer både om sommeren og vinteren, og de markerdsfører mere hæftigt på nogle tidspunkter end året, ligesom de legitime webbutikker gør, siger Toke Mølgaard til Newsbreak.dk.

Målrettede fupreklamer

Derfor vil du op til jul møde falske reklamer for butikker, der sælger eksempelvis vintertøj, og som noget nyt er svindlerne også begyndt at misbruge danske varemærker. Det betyder, at du er i fare for at blive snydt, hvis du er på jagt efter tøj fra danske brands til de sidste julegaver.

Du kan i galleriet til denne artikel se tre eksempler på danske brands, der bliver misbrugt. De falske butikker er stadig aktive, og du skal derfor holde dig langt fra dem. Har du allerede handlet sådan et sted, bør du kraftigt overveje at læse op på dine muligheder for at få dine penge retur. 

Toke Mølgaard har tidligere foralt Newsbreak.dk, at det kan virke besynderligt at bruge danske brands til at svindle med, istedet for eksempelvis Nike, der ifølge Emærket er det mest populære brand hos svindlerne, da Nike kan bruges til at svindle med i et langt større omfang.

– Danmark er ikke et kæmpe-marked, men omvendt er vi nogle af dem der bruger masser af vores penge på nettet, siger Toke Mølgaard. Han gætter på, at svindlerne har valgt de danske brands, fordi forbrugerne tænker, at de er sikre at købe på nettet, netop fordi svindlerne vel ikke kunne finde på at misbruge dem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu