Her skal du bruge pas, når du rejser i Danmark: Husk pas til Bornholm

15. oktober 2018 13:21 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det kan komme som en overraskelse, at du skal have pas med, når du rejser i Danmark. Men det er vigtigt, at huske pas til Bornholm.

Drømmer du om sol over Gudhjem, rundkirker eller at tage en tur til Folkemødet, så kan der være god grund til at spidse ørerne. For hvordan er det nu lige at komme derover – og skal man huske pas til Bornholm, når man tager afsted?

Det er der flere forskellige svar på, da der er flere måder at komme til Bornholm på. Men en god tommelfinger regel er altid at medbringe passet, hvis du forlader Danmark. Grænsekontrollen i Sverige er senest blevet øget den 4. maj 2017, mens ID-kontrollen med tog, bus og færge fik ophævet sin permanente ID-kontrol den 4. maj 2017. Derfor er det vigtigt at huske pas til Sverige, hvis du krydser den dansk-svenske-grænse.

Skal man have pas til Bornholm, hvis man flyver?

Det er altid en god idé at have pas, når du flyver. Også selvom du rejser indenrigs i Danmark, så er det vigtigt at dokumentere, at du er dansk statsborger.

Hvis jeg tager færgen fra Ystad, skal jeg så have pas til Bornholm?

Det er normalt for mange danskere enten at tage færgen fra Ystad til Rønne. Men tager du færgen fra Ystad, så er det vigtigt at huske dit pas, da der er grænsekontrol ved indrejse til Sverige. Du skal vise dit pas eller andet gyldigt billed-ID ved betalingsanlægget på Øresundsbroen. Derudover kan din bil kræves gennemset af det svenske politi.

Derudover er det vigtigt, hvis du tager tog til Ystad, at du kan blive udsat for en stikprøvekontrol ved Hyllie station, skriver Visitsweden.dk.

Hvis jeg sejler fra Køge, skal jeg så have pas til Bornholm?

På Bornholmslinjens hjemmeside oplyses det, at myndighederne løbende foretager kontrol af rejsende til og fra Bornholm. Det er derfor vigtigt, at du husker pas til rejsen, selvom du rejser fra Køge til Rønne.

Ofte stillede spørgsmål om pas til Bornholm

Vi samler løbende de spørgsmål, som der oftest bliver stillet i forbindelse med rejser til og fra solskinsøen.

Skal mit barn have pas til Bornholm for at kunne komme med på rejsen?

Hvis barnet er under 18 og rejser alene, så skal der kunne fremvises et gyldigt pas. Men rejser barnet sammen med forældre er dette ikke et krav, så længe der er gyldige rejsedokumenter. Disse dokumenter skal påvise, at du er barnets værge.

Det er dog ifølge Borger.dk et krav, at børn skal have deres eget pas. Det er uanset alder. Hvis du ansøger om et pas til barnet, så skal begge forældre have skrevet under på, at barnet ønsker et pas. Derudover skal barnet selv være tilstede ved ansøgningen.

Fakta

Ind- og udrejse til og fra Danmark

De danske pasregler er fastsat i Pasloven, hvor kapitel om pastvang samt ud- og indrejse lyder som følger:

Paragraf 1. Danske statsborgere kan udrejse til og indrejse fra Finland, Island, Norge og Sverige uden at være i besiddelse af pas eller anden rejselegitimation.

Paragraf 2. I øvrigt skal danske statsborgere ved udrejse fra og ankomst til landet være i besiddelse af pas. Rigspolitichefen kan dog i særlige tilfælde tillade ud- og indrejse for danske statsborgere, uanset at vedkommende ikke kan legitimere sig ved pas.

Kilde: Retsinformation.dk

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu