Tænker du på en kort efterårsferie: Derfor skal du huske pas til Polen

17. oktober 2018 13:57 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det kan være tillokkende at starte bilen for at køre på ferie, men du skal huske pas til Polen af en helt særlig grund.

Tænker du på en kort efterårsferie: Derfor skal du huske pas til Polen
Det er blevet populært at rejse østpå, men man skal huske sit pas til Polen, hvis man vil besøge billedskønne Krakow. Foto: Scanpix

Efterårsferien er over os og mange drømmer måske om en uge et lækkert sted eller en kort weekendtur. Men for mange er historiske byer som Krakow og Warszawa måske ikke på den umiddelbare liste over rejsemål. Men i de senere år er det blevet mere populært at rejse til Polen, hvor man kan nyde billig, lækker mad og få noget at drikke. Men behøver man egentlig bruge det rødebedefarvede pas til Polen eller kan man slippe? Det kan være svært at holde styr på, hvilke lande du kan tage til uden pas. Men hovedreglen er, når du skal til andre lande, så skal du have gyldig legitimation med.

Alligevel så er der flere danske statsborgere, der ikke altid får kigget på udenrigsministeriets hjemmesider eller borger.dk inden de skal bruge pas til Polen. Fordi der findes ganske særlige regler indenfor EU, især når man som er et Schengen-land har stoppet grænsekontrol.

Det er vigtigt, når du skal ud at rejse i andre lande, at du læser de enkelte landes regler.

Denne særlige grund gør, at du skal huske pas til Polen

Ifølge borger.dk, skal man kunne fremvise et gyldigt pas under rejse og ophold. Uanset hvilken af Polens store byer eller historiske attraktioner, du måtte ønske at rejse til, så er det rødebedefarvede pas en nødvendighed for at vise, at du er dansk statsborger.

Ligesom hvis du tager vestpå i en ferie, så skal du huske pas til Polen – ligesom du ville skulle huske pas til Frankrig –  der er et yndet turistmål både når der flyves, men i høj grad også for familier, der pakker bilen og tager køreturen. Det er ikke altid nødvendigt at vise sit pas på en flyrejse, så skal man have det med. Det foreskriver reglerne ifølge borger.dk, når du rejser til et Schengen-land udenfor Norden – man skal nemlig kunne bevise, at man har et statsborgerskab i Danmark. Så husk at medbring dit pas til Polen, når du tager afsted. Det er i hvert fald en risiko at rejse uden et gyldigt pas.

De samme regler er gælden, hvis man ruller ud af carporten og triller i timevis på motorvejen for at nå til Polen. Her er det også særligt vigtigt at være opmærksom på, at når man krydser grænsen fra Tyskland til Danmark på hjemturen, at der er grænsekontrol.

Ofte stillede spørgsmål om pas til Polen

Vi har samlet en række spørgsmål, som ofte bliver spurgt inden turen til Polen skal igang.

Hvad gør jeg, hvis mit pas er udløbet?

Gode råd er dyre, hvis du står og skal bruge pas til Polen-turen, men ikke lige har husket at få fornyet pas til efterårsferien. Men en løsning, der kan virke er det midlertidige pas eller et nødpas.

Hvad skal jeg huske, foruden mit pas til Polen?

Mange tror måske, at Polen bruger Euro, men faktisk bruger de polske Zloty. Derudover er Polen hovedsageligt katolsk, derfor skal du huske at være ordentlig påklædt, hvis du besøger kirker og andre religiøse områder. Det er normalt at give ti procent i drikkepenge i Polen.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu