ANNONCE

Du kommer ikke til Costa del Sol uden dit pas

26. juni 2018 19:39 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Skal sommerferien bruges på en strand i Spanien, kommer du ikke afsted uden det rødbedefarvede dokument

Du kommer ikke til Costa del Sol uden dit pas
Kommer du afsted uden dit pas til Spanien, må du kigge langt efter denne udsigt. Her ved feriebyen Benidorm. (Foto: Iris)

Den der med, at man kan rejse uden pas til Spanien, Italien og de andre sommerlande, den holder ikke helt.

For på trods af Schengen-aftalen, slipper man ikke uden om at skulle fremvise det rødbedefarvede pas.

Man kan måske køre uden pas til Spanien, men ikke hjem igen

De fleste danskere, der rejser til Spanien, tager turen med flyet. Men selvom man ikke altid viser sit pas til Spanien på en flyrejse, er det nødvendigt at have med sig.

For ifølge borger.dk er det nødvendigt at kunne fremvise et gyldigt pas, når man befinder sig i et Schengen-land uden for Norden – for at kunne bevise sit statsborgerskab.

Fakta

Ind- og udrejse til og fra Danmark

De danske pasregler er fastsat i Pasloven, hvor kapitel om pastvang samt ud- og indrejse lyder som følger:

Paragraf 1. Danske statsborgere kan udrejse til og indrejse fra Finland, Island, Norge og Sverige uden at være i besiddelse af pas eller anden rejselegitimation.

Paragraf 2. I øvrigt skal danske statsborgere ved udrejse fra og ankomst til landet være i besiddelse af pas. Rigspolitichefen kan dog i særlige tilfælde tillade ud- og indrejse for danske statsborgere, uanset at vedkommende ikke kan legitimere sig ved pas.

Kilde: Retsinformation.dk

Kører du til Spanien gælder de samme regler. Og her skal man også være opmærksom på, at det er nødvendigt at vise sit pas, når man krydser grænsen på vej hjem fra Tyskland til Danmark.

Fakta

Når du rejser til Europas Schengen-lande

Danmark er sammen med en række andre lande med i Schengen samarbejdet. Dette betyder, at når du rejser til følgende lande uden for Norden, skal du ikke vise pas:

Belgien, Estland, Frankrig, Grækenland, Holland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Polen, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Men da du skal kunne bevise dit statsborgerskab, skal du alligevel medbringe dit gyldige pas, når du opholder dig i et Schengen-land uden for Norden.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu