ANNONCE

Passagerfly i vild ulykke på havet: Nu er skroget sunket

28. september 2018 07:37 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Et fly med 47 ombord ramte ved siden af landingsbanen og foretog en mavelanding på vandet. Alle ombordværende er uskadte.

Fredag morgen dansk tid indtraf en voldsom flyulykke i Stillehavet. Et passagerfly fra selskabet Air Niugini mistimede en landing på øgruppen Micronesien og foretog således en mavelanding på havet. På mirakuløs vis er alle ombordværende uskadte, skriver adskillige medier.

Det var meningen, at flyet skulle foretage en mellemlanding på øen Wenos lufthavn Chuuk, inden det skulle fortsætte til Papua Ny Guinea, men af endnu ukendte årsager missede flyet landingsbanen med omkring 150 meter og måtte således lande i Stillehavet under uhyggelige omstændigheder.

Billeder fra stedet viser, hvordan alle de ombordværende hurtigt bliver reddet i både. Ifølge medier verden over er alle 36 passagerer og 11 besætningsmedlemmer uskadte efter den voldsomme landing. Der er ingen meldinger om alvorlige skader.

Daily Mail skriver blandt andre, at flyet klokken syv dansk tid er fuldstændig sunket. De lokale myndigheder er i skrivende stund ved at planlægge og koordinere en undersøgelse af, hvad der gik galt.

Air Niugini er Papua Ny Guineas nationale flyselskab. Selskabet har eksisteret siden 70’erne og råder over fly af typen Boeing 767 og 737. Desuden også fly af typerne Fokker F-100-fly, Q400 og QDash 8, som danskere vil mindes fra flystyrtet i Aalborg i 2007. Det forulykkede under landing, og det ene landingsstel brød sammen, og der gik ild i en motor. Alle ombordværende blev reddet.

Mikronesien er et land spredt over det vestlige Stillehav og gøres op af mere end 600 øer. Landet ligger nord for Papua Ny Guinea.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu