Patricks første faldskærmsudspring gik galt: Ramte jorden og alt blev sort

29. maj 2017 15:29 | Af: Newsbreak.dk

19-årige Patrick André Pedersen anklager nu arrangørerne af faldskærmsudspring for ikke at undervise nybegyndere godt nok i sikkerhed, inden elever springer det første faldskærmspring.

KLIK og se det gribende interview. Video: TV Syd.

Det gik helt galt, da Patrick André Pedersen lørdag formiddag sprang sit første faldskærmsudspring fra 1000 meters højde fra Vamdrup Flyveplads ved Kolding.

Hele turen ned var voldsom, faldskærmen viklede sig rundt om sig selv. Heller ikke reserveskærmen virkede, da Patrick desperat trak i den.

– Idet jeg hopper, bliver faldskærmen udløst som planlagt, men den folder sig ikke helt ud. Den har viklet sig rundt om sig selv og begynder at snurre hurtigt rundt, mens jeg bliver kastet til højre og venstre, fortæller Patrick fra sygesengen på Odense Universitetshospital til TV Syd.

Patrick havde ikke en chance for at sætte farten ned under sit frie fald direkte mod græsmarken under ham.

– Jeg råbte om hjælp, selvom jeg godt vidste, ingen kunne høre mig, fortæller den 19-årige unge mand.

Alt blev sort

Da Patrick ramte jorden, blev alt sort, og det næste han husker er, at han vågnede op i en helikopter på vej til Odense Universitetshospital.

Nu kritiserer Patrick arrangørerne Skydive 2000 for manglende undervisning i sikkerhed.

– De folk, der kommer som førstegangs-spingere, skal have flere timer og lidt mere uddannelse i, hvordan man skal gøre, hvis de her situationer de opstår, siger Patrick, og fortsætter:

– Sølle tre-fire timers praktisk undervisning og meget lidt teoriundervisning er ikke nok, når man skal springe fra 1000 meters højde for første gang.

Brækket lårben

Patrick overlevede det dramatiske fald, men ligger lige nu på Odense Universitetshospital med et brækket højre lårben, en revne i venstre håndled, brækkede ribben, samt rifter og sår i ansigtet og på kroppen.

– Der må være en skytsengel, der har holdt hånden over mig, siger Patrick, om sin mirakuløse overlevelse.

Lægerne anslår, at Patrick skal forvente, at der nok går seks måneder, før han kan bruge sit ben igen.

TV SYD har været i kontakt med Skydive 2000 i Vamdrup, som er arrangørene, men de ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig om sagen.

Sagen er overgået til Dansk Faldskærms Union (DFU), som nu skal undersøge om, der har været problemer med sikkerheden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu