ANNONCE

Paul mistænkt for at indsmugle gravide kvinder

10. oktober 2019 22:25 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Adoptionsadvokat og taksator Paul Peterson er anklaget for at være bagmand bag en stor adoptionsskandale. Han skulle have smuglet gravide kvinder ind i USA.

Paul mistænkt for at indsmugle gravide kvinder
Den amerikanske adoptionsadvokat Paul Peterson er blevet anklaget for at være bagmanden bag flere menneskesmuglinger af gravide kvinder, som han har betalt for at bortadoptere deres baby, så han kunne tjene penge. Foto: Scanpix

Det syner af en kæmpe sag om kommercialisering af adoptioner, der er taget hul på af de amerikanske myndigheder i Arizona.

Angiveligt skulle adoptionsadvokaten og taksatoren Paul Peterson stå bag flere menneskesmuglinger og ulovlige adoptioner.

Artiklen fortsætter efter videoen

Han har haft en intention om at tjene penge på adoptioner, og det er ikke lovligt.

Det skriver Fox News.

Indsmuglede gravide kvinder

Sagen begyndte at rulle i oktober 2017, da myndighederne modtog et tip på en telefon dedikeret til, at borgere kunne ringe ind omkring sager om menneskesmugling.

Her blev det forklaret, at der på et hospital i Salt Lake City var sket en stigning af gravide kvinder fra Marshalløerne, der fødte deres barn og ville bortadoptere det. Alle gravide kvinder var ledsaget af den samme kvinde.

Myndighederne mener, at det er Paul Peterson, der er bagmanden. Han skulle angiveligt tilbyde de gravide kvinder penge for at bortadoptere deres børn.

Det gælder ifølge myndighederne mere end 40 kvinder på nuværende tidspunkt.

Tjente fedt på adoption

Ifølge anklageren skulle Paul Peterson, der til dagligt arbejder som advokat med speciale i adoptioner, benytte sig af tidligere kolleger på Marshalløerne. Advokaten har tidligere selv missioneret på øerne i to år.

Angiveligt skulle de gravide kvinder være blevet tilbudt 10.000 amerikanske dollars hver for at bortadoptere deres babyer. Samtidig med at han ville dække deres omkostninger i forbindelse med rejsen til USA og sørge for logi til kvinderne op til fødslen.

Det siges, at han har taget mellem 25.000 og 40.000 dollars for adoptionerne. Samlet set har han tjent 2,7 millioner dollars på dem.

Men det er ifølge amerikansk lov ulovligt at kommercialisere adoptioner.

Anklaget for 11 forseelser

Paul Peterson er blevet anklaget for 11 forseelser. Herunder menneskesmugling, salg af børn, bedrag og for at planlægge flere ulovlige hændelser.

Han er blandt andet dømt for bedrag, fordi de gravide kvinder har kunnet søge om penge i forbindelse med deres indlæggelse.

Dog skulle kvinderne have en intention om at blive i den amerikanske stat, hvilket ikke har været tilfældet.

Det estimeres, at Paul Peterson har fået 800.000 dollars ud af det svindel.

Adoptioner gennemføres

Selv om det er kommet frem, at det ikke er helt fine metoder, der er gjort brug af i forbindelse med adoptionerne, der er foretaget igennem Paul Petersons firma, så går det ikke udover de personer, der har skrevet under på adoptionspappirerne.

Myndighederne vurderer ikke, at de gravide kvinder har fået et indtryk af, at de får deres børn tilbage, og de dermed har indvilliget i en reel adoption.

Onsdag blev Paul Peterson anholdt. Det forventes, at han skal for retten første gang den 15. oktober. Han er fængslet med en kaution på 500.000 dollars.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu