Pause satte golf-komet i gang

4. februar 2013 18:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pause satte golf-komet i gang
Billede mangler

Golfspilleren Thorbjørn Olesen har for en kort bemærkning skiftet verdens solbeskinnede golfbaner ud med dansk februar-vejr.

Her gør den 23-årige golf-komet status efter fem uger på farten, hvor han for alvor brød igennem som nationens bedste golfspiller. Hans navn pryder nu femtepladsen på Europa Tourens rangliste, og årets fire første turneringer har givet ham godt 2,2 mio. kr. i præmiepenge at varme sig på i vinterkulden.

– Det har været nogle gode uger. Jeg har været med fremme i alle turneringer, og er da lidt skuffet over, at jeg ikke har taget en sejr. Men jeg har stadig lært en masse, siger Thorbjørn Olesen.

For et par uger siden tog han en andenplads ved Abu Dhabi Golf Championships og søndag eftermiddag puttede han sig til en tredjeplads i Omega Dubai Desert Classic.

En forrygende start på året, som han selv begrunder med en noget utraditionel optakt. Thorbjørn Olesen varmede op til årets første stævner med en god og solid juleferie. Det var første gang længe, og det var måske en god ide, bemærker han selv.

– Den eneste grund jeg kan komme på er, at jeg før januar havde den længste pause, jeg har haft i tre-fire år. Jeg rørte simpelthen ikke en golfkølle i tre en halv uge. Så jeg kom helt frisk tilbage i begyndelsen af januar, og det tror jeg har givet et frisk pust, så jeg var klar til at komme ud og være fokuseret og koncentreret, forklarer Thorbjørn Olesen.

Mellemlandingen i Danmark bliver brugt på fysisk træning og indendørs analyser af det køllesving, der har tjent ham så godt de foregående uger. De næste mål er en række turneringer i USA, frem mod årets første major, Augusta Masters til april.

Målsætningen for sæsonen er stadig at vinde to turneringer.

– Det vigtigste er stadig at få den første sejr i hus, og så arbejde videre derfra, siger Thorbjørn Olesen, der de seneste uger har fokuseret på at spille sig i positioner, hvorfra han kan vinde turneringer.

– Det har jeg gjort i de tre seneste turneringer, og det betyder meget for mig. Jeg er stadig ung, så jeg har stadig tid til at lære at gå det sidste stykke og vinde. Man skal samtidig have heldet med sig i de situationer, beskriver han.

Thorbjørn Olesens vigtigste turneringer i 2013 bliver de fire Majors, nemlig Augusta Masters, US Open og British Open i sommermånederne samt PGA Mesterskabet til august.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu