Pave Frans indsættes i dag

19. marts 2013 09:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pave Frans indsættes i dag
Billede mangler

VATIKANET: Flere hundrede tusinde mennesker er tirsdag formiddag samlet på Peterspladsen for at være med på sidelinjen, når Pave Frans I bliver indsat.

 

Den argentinskfødte pave har de seneste dage givet udtryk for, at han ønsker en »fattig kirke for de fattige«, underforstået en kirke der nærmer sig og bekymrer sig om verdens dårligst stillede. Derfor vil det blive kigget på, hvordan og om indsættelseshøjtideligheden samt de efterfølgende arrangementer bliver lidt mere skrabet end ellers.

Inde i Peterskirken vil paven gå ned i krypten til Sankt Peters grav, hvorefter han bliver præsenteret med den såkaldte »Fiskerens Ring«, fingerringen der er symbol på hans autoritet.

Herefter er der messe på Peterspladsen, skriver BBC.

Mange notabiliteter fra hele verden vil deltage i ceremonien, herunder den amerikanske vicepræsident, Joe Biden. Men også en af verdens »grimme drenge«, Zimbabwes 89-årige kontroversielle præsident, Robert Mugabe, er dukket op, selv om han formelt har indrejseforbud i Europa.

I Argentina vil indsættelsen også blive fulgt med enorm interesse og glæde. Ved mange kirker og katedraler samles indbyggere for at fejre, at den katolske kirke har fået et argentinsk overhoved.

På Plaza de Mayor i Buenos Aires er der opstillet store enorme TV-skærme, hvor menneskemængden kan følge indsættelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu