Pave Frans ønsker »en fattig kirke«

16. marts 2013 13:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pave Frans ønsker »en fattig kirke«
Billede mangler

VATIKANET: »Hvor ville jeg ønske en fattig kirke, og for de fattige.«

 

Katolikkernes nye pave, Frans I, mødte lørdag formiddag hundredvis af journalister ved et pressemøde i Vatikanet, hvor han gav udtryk for, at han ønsker en mere nøjsom katolsk kirke, der husker sin mission om at tjene de fattige.

Den nyslåede pave fortalte ifølge Reuters, at han har taget navnet Frans efter ordensstifteren Frans af Assisi, »manden, der giver os fredens ånd, den fattige mand«. Han mindede desuden katolikkerne om, at kirkens centrale figur er Jesus og ikke paven.

Pave Frans har også gjort det klart, at han ønsker en anden stil end sin forgænger, Pave Benedikt XVI. Da han blev valgt onsdag aften valgte han for eksempel at køre med den bus, der skulle transportere kardinalerne til deres hotel, frem for at tage med den limousine, der egentlig er hans private køretøj.

Dagen efter insisterede han desuden på at betale regningen for sit værelse på det hotel, han havde overnattet på, og som bliver drevet af den katolske kirke.

Ved lørdagens pressemøde blev paven også spurgt til de skandaler om sexmisbrug, der har været i kirken, ligesom anklagerne om intriger og korruption også blev vendt. Til det sagde paven, at kirken, som enhver anden institution, har »dyder og synder«, og han opfordrede journalisterne til at fokusere på »sandhed, godhed og skønhed« i deres arbejde.

Den nye pave kommer desuden – meget atypisk – til at møde sin forgænger, efter at han har tiltrådt embedet, da pave Benedikt, der nu tituleres pave emeritus, som bekendt lever endnu.

Pave Frans skal således med ham 23. marts i den pavelige sommerresidens, Castel Gandolfo, hvor Benedikt har opholdt sig, siden han trak sig tilbage i sidste måned.

Ved denne tur tager pave Frans dog helikopteren, skriver AFP.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu