Paven har forladt Vatikanet

28. februar 2013 18:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Paven har forladt Vatikanet
Billede mangler

VATIKANET: Pave Benedikt XVI har forladt Vatikanet i helikopter og er fløjet ud til sit sommerpalads, Castel Gandolfo, 24 kilometer sydøst for Rom.

 

Paven, der kun er pave til klokken 20.00 torsdag aften, steg til vejrs i en hvid helikopter fra det italienske luftvåben, der fløj ham ud til sommerpaladset, hvor den pavelige schweziergarde vil passe på den 85-årige afgående pave med det verdslige navn, Joseph Ratzinger, indtil de efter hans officielle abdicering bliver afløst af italiensk politi.

Det ventes, at pave Benedikt vil vise sig offentligt en sidste gang i Castel Gandolfo og velsigne de tilstedeværende udenfor sommerpaladset, inden han efter klokken 20.00 skal tituleres »pave emeritus«. Han vil siden trække sig tilbage til et liv i bøn i et kloster, sandsynligvis indenfor Vatikanets mure.

Det et er første gang siden 1415, at en pave frivilligt har forladt sit embede, og onsdag sagde paven under en følelsesladet ceremoni farvel til flere hundredetusinde mennesker på Peterspladsen.

I det tomrum, som pave Benedikt efterlader, vil kardinal Tarcisio Bertone fungere som den katolske kirkes overhoved, indtil en ny pave er valgt,

I næste uge samles kardinaler fra hele verden for at forberede det konklave, hvor de flere end 100 kardinaler gennem flere afstemningsrunder i Det Sixtinske Kapel skal vælge en ny pave. Det er gennem en skorsten herfra, at der vil stige hvid røg op, når en ny pave er fundet.

En pave skal vælges med to-tredjedeles flertal og hele afstemningsproceduren ventes at vare mellem 15 og 17 dage fra den dag, konklavet træder sammen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu