Paven: Jeg følger Guds ønske

24. februar 2013 13:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Paven: Jeg følger Guds ønske
Foto: Getty/All Over.

VATIKANET: Den afgående pave følger Guds ønske, og han har ikke tænkt sig at forlade den romersk-katolske kirke.

 

Det var budskabet fra den 85-årige pave Benedikt, da han søndag talte foran tusindvis af mennesker forsamlet på Skt. Peters Pladsen, skriver Reuters.

Paven, der går af på torsdag, understregede, at han vil fortsætte med at tjene og elske kirken ved at bede og meditere efter sin abdikation.

»Herren kalder mig til at bestige bjerget, til at dedikere mig endnu mere til bøn og meditation,« sagde han ifølge Reuters til tilråb som »Paven længe leve«.

»Det betyder ikke, at jeg forlader kirken. Faktisk er det præcist for, at jeg fortsat kan tjene Gud med samme hengivenhed og kærlighed som hidtil,« sagde paven og tilføjede:

»Men på en måde, som er mere i overensstemmelse med min alder og mine kræfter«.

Søndagens tale var en af pavens sidste offentlige handlinger. På onsdag vil han give sin sidste audiens, og torsdag mødes han med kardinalerne, hvorefter han drager mod pavens sommerresidens syd for Rom. Paveembedet vil dermed være ledigt fra torsdag aften klokken 20.

Kardinalerne begynder fredag forberedelserne til et konklave, hvor den næste pave skal vælges blandt kardinalerne. Det ventes at finde sted i midten af marts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu