Paven opfordrer til fred mellem Syd- og Nordkorea

31. marts 2013 13:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Paven opfordrer til fred mellem Syd- og Nordkorea

VATIKANET: Foran et publikum på mindst 250.000 mennesker på Sankt Peterspladsen i Rom valgte den argentinske pave Frans påskedag at sætte fokus på den anspændte situation mellem Nord- og Sydkorea.

 

»Fred i Asien. Først og fremmest på den koreanske halvø: Må uenigheder blive overvundet og en fornyet ånd af forsoning vokse,« sagde paven i sin tale fra balkonen på Peterskirken, hvor han første gang viste sig i sit nye embede den 13. marts. Det skriver nyhedsbureaet Reuters.

Lørdag blev spændingerne mellem de to koreanske krigsfjender forstærket, da Nordkorea meddelte, at landet fremover vil behandle alle konflikter med nabolandet i henhold til krigstidsprotokoller. Dermed ophæver Nordkorea den 60 år lange våbenhvile, som officielt har fundet sted siden Koreakrigens afslutning i 1953.

Pave Frans, der udfylder sin ophøjede rolle i en mere personlig stil end sin forgænger, den abdicerede pave Benedikt, opfordrede desuden til fred mellem israelere og palæstinensere, til at afslutte borgerkrigen i Syrien og søge politiske løsninger på problemer i uroplagede, afrikanske lande.

Det romersk-katolske kirkes overhoved talte også om menneskehandel i sin påsketale, der kaldes »Urbi et Orbi« – til byen og verden.

»Fred i hele verden er fortsat splittet af grådighed efter en let gevinst, såret af egoisme, som truer menneskers liv og familie, egoisme i form af menneskehandel, den mest omfattende form for slaveri i dette 21. århundrede,« sagde pave Frans på dagen, hvor kristne tror på, at Jesus genopstod fra de døde efter sin korsfæstelse.

Ifølge pave Frans er påskens budskab, at tro kan hjælpe mennesker til at ændre deres liv ved at lade »de øde steder i vores hjerter blomstre«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu