Pavevalg kan være lige rundt om hjørnet

16. februar 2013 16:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pavevalg kan være lige rundt om hjørnet
Billede mangler

VATIKANET: 15. marts er blevet nævnt som datoen for næste konklave, der er en forsamling af 117 kardinaler, som har stemmeret i valget af det næste katolske overhoved. Men så lang tid behøver verdens 1,2 milliarder katolikker måske ikke at vente.

 

Vatikanets talsmand, fader Federico Lombardi, understreger lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters, at efterfølgeren til pave Pave Benedikt XVI kan vælges »før tid«, hvis der er tilstrækkelig med kardinaler i Rom til at vælge ham.

Det skyldes ifølge talsmanden de særlige omstændigheder, der er forbundet med, at det ikke er en efterfølger til en død pave, der skal findes, men derimod en efterfølger til en pave, der selv har valgt at trække sig fra embedet.

Da Pave Benedikt XVI for snart en uge siden meddelte sin afgang, var det første gang i 598 år, at overhovedet for den katolske kirke abdicerer.

Den sidste pave, der valgte at træde tilbage, var Pave Gregory XII, der gik af i 1415 for at afslutte det såkaldte vestlige skisma, hvor tre paver samtidig gjorde krav på kirkens øverste embede.

Valget af en pave foregår ved, at samtlige kardinaler under 80 år samles i Vatikanet til konklave i Det Sixtinske Kapel, og her stemmer de, indtil en af kandidaterne har to-tredjedeles flertal. Derefter vil en hvid røg stige til vejrs som et signal om, at pave nummer 266 i rækken er fundet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu