Pels og olie booster dansk økonomi

11. juni 2012 13:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pels og olie booster dansk økonomi
Billede mangler

Minkpelse, nordsøolie og medicinalvarer ryger igen ud over de danske grænser til det store udland.
Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der viser udviklingen i import og eksport i april måned.
Og det er et godt tegn, efter at eksporten overraskende faldt i marts.
Overskuddet på betalingsbalancen for april endte på 6,1 milliarder kroner, der svarer til et plus på 4,9 procent i forhold til marts.
Og det er alt i alt et sundhedstegn for dansk økonomi, siger Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Erhverv til Newspaq.
– Vi ser, at importen og eksporten går fremad i takt. Det er tegn på, at vi sælger mere til udlandet, men også at vi importerer lidt mere, hvilket er et tegn på, at vi måske er ved at få gang i hjulene på hjemmemarkedet, siger han.
Det er blandt andet en stødt stigende eksport til Kina, der bidrager til eksportfesten.
– Vores eksport til Kina er steget med 24 procent inden for et år, og det er ganske voldsomt i procent, men der er stadig et meget stort potentiale for at forbedre det, da det er stigninger ud fra et relativt lavt udgangspunkt, siger Bo Sandberg.
Det er særligt salget af minkpelse, der kan ses i statistikken.
Han understreger, at besøget fra Kinas præsident Hu Jintao senere på ugen kan være med til at forbedre eksporten til Kina yderligere.
Betalingsbalancen lander på et overskud på 106 mia. kroner set over de seneste 12 måneder, og det viser, at vore konkurrenceevne måske ikke er helt i bund, siger cheføkonomen.
– Der er meget fokus på dårligdommene og den manglende økonomiske vækst i Danmark, men med øjeblikkets rekordstore overskud på betalingsbalance og udenrigshandel ser det måske trods alt ikke så slemt ud med Danmarks konkurrenceevne, siger Bo Sandberg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu