Er du pendler? Så kan du springe boligkøen over

25. september 2017 07:37 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Mange kommuner er interesserede i, at pendlerne dropper pendlerlivet og bosætter sig i kommunen, de arbejder i. Derfor har en lang række kommuner i TV Syds sendeområde indgået aftaler med de almene boligselskaber om en ordning, der skal friste pendlerne til at flytte til området.

Video: TV Syd.

Vi pendler mere og længere. Det viser en analyse fra Region Syddanmark, skriver TV Syd.

Det er dog ikke en fordel for kommunerne. De er interesserede i, at pendlerne bosætter sig i den kommune, de arbejder i, da de dermed får den skatteindtægt, som pendleren ellers betaler i bopælskommunen.

Derfor har en lang række kommuner i Syd- og Sønderjylland indgået aftaler med de almene boligselskaber om en ordning, der skal friste pendlerne til at flytte til området.

Flere har gjort brug af ordningen

Siden ordningen blev indført i Kolding sidste år, har 15 pendlere gjort brug af ordningen.

En af dem er Lone Rahbek, der er jobrådgiver.

For et år siden boede Lone Rahbek på Sjælland og fik arbejde i Kolding.

I den første tid havde Lone Rahbek adresse på Sjælland, og lejede et lille værelse i Kolding, og kørte til Sjælland hver weekend.

– Det var for hårdt at pendle frem og tilbage mellem Sjælland og Kolding, siger Lone Rahbek til TV Syd.

Derfor meldte hun sig ind i forskellige boligforeninger i Kolding. Blandt andet Lejrbo, som har den ordning, at pendlere kan springe boligkøen over, og få fortrinsret til en bolig.

Efter tre måneder var der gevinst. Det eneste Lone Rahbek skulle, var at få sin arbejdsgiver til at bekræfte, hun arbejder i Kolding, og så var lejligheden hendes.

Lejerbo Kolding er én af de fire boligforeninger i Kolding, der er med i ordningen. Inden de gik med i ordningen, havde de flere overvejelser omkring det.

Stabile lejere og fyldte lejligheder

Det var ikke uden overvejelse, at boligselskabet gik ind i aftalen.

– Folk betaler noget for hver måned for at stå på venteliste. Så vi skal passe på, at folk ikke føler sig snydt på den måde, at nu kan der bare komme nogen fra sidelinjen og springe over, siger Bent Jacobsen, organisationsformand, Lejerbo i Kolding.

TV Syd har også talt med to boligforeninger i Kolding, der ikke ville være med i ordningen, fordi de mener, det er uretfærdigt overfor dem, der står på ventelisten. De skrubler har Bent Jacobsen dog ikke.:

– Hvis du skulle blive sprunget over, så er det måske kun en måned eller to. Så får du alligevel en lejlighed, når du står på ventelisten.

Bent Jacobsen ser flere fordele ved ordningen.:

– Vi får nogle lejligheder fyldt op, og vi ved generelt, at pendlere for det første er folk, der er i arbejde, og det er jo en af vores store udfordringer i visse afdelinger, at der har vi store mængder af folk, som er på overførselsindkomst.

For Lone Rahbek satte pendlerordningen en stopper for de ugentlige ture til Sjælland, og hun har ikke dårlig samvittighed over, at hun sprang boligkøen over.:

– Jeg flytter til Kolding og arbejder her og bor her, og så bliver jeg en god skatteborger i Kolding Kommune.

Kilde: TV Syd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu