ANNONCE

Penge fra førtidspensioner skal i statskassen

30. januar 2012 07:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Penge fra førtidspensioner skal i statskassen
Billede mangler

De penge, regeringen i de kommende måneder vil spare ved at skære i kontanthjælp, førtidspension og fleksjobordninger, skal sendes direkte tilbage i statskassen.
Sådan lyder kravet fra Venstre, såfremt partiet skal lægge mandater til regeringens reformer.
“Men det er ikke økonomisk ansvarligt at bruge pengene på ting, som S og SF har lovet i valgkampen. Det ansvarlige er at putte pengene i kassen. Vi vil meget gerne være med til en bred aftale om førtidspension, fleksjob og kontanthjælp, men udgangspunktet skal være, at pengene bruges på at sikre en ansvarlig økonomisk politik og nedbringe underskuddet,” siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) til Jyllands-Posten.
Dermed kan pengene ikke gå til velfærd, som regeringen ellers har lovet. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) holder dog stadig døren til forhandlingsrummet åben for Venstre.
“Vi synes heller ikke fra regeringens side, at tiden er til store udgiftskrævende forslag. Når regeringen har fremlagt sit forslag, sætter vi os til forhandlingsbordet. Det er selvfølgelig også der, at vi skal diskutere de økonomiske aspekter,« siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.
Regeringen går efter at spare 2-3 milliarder kroner, skriver Jyllands-Posten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu