ANNONCE

Penge tilbage eller ej: Nu er der nyt fra Skat

7. marts 2020 11:03 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Chat med Skat. Ja, den er god nok. Har du spørgsmål, så er det bare til tasterne.

Allerede fredag kunne oplysningshungrende danskere tjekke, om der er penge på vej på kontoen. Eller ud af den, for den sags skyld.

Nu er der nyt fra Skat i den forbindelse.

Chat – med Skat

Har du spørgsmål til din årsopgørelse, kan du tage kontakt til Skat – også her i weekenden.

Det skriver Skat – eller Skattestyrelsen, som det retteligt hedder nu – på sin Facebook-side.

“Vi er klar til at svare på jeres spørgsmål på Facebook, Twitter og på chatten på skat.dk”, kan du blandt andet læse.

Det vil medarbejderne være begge dag indtil klokken 18.

“Vi har allerede fået massevis af henvendelser, så vi går straks i gang. Nogle af jer kan desværre komme til at vente længere end normalt”, står der videre.

Og det må siges, at være en sandhed med modifikationer. To gange om dagen kan du på Twitter (@skattefar) se, hvor mange danskere, der har logget ind.

Søndag morgen er tallet: 845.998 logins og 140.545 ændringer. (Tallene er antal klik og ikke unikke brugere, skriver Skattestyrelsen).

I skrivende stund  lukkes der cirka 1600 personer ind i minuttet – og der er en times ventetid, hvis man vil tjekke sin opgørelse.

Weekenden er en testperiode, det kan derfor opleves, at systemet kører ustabilt. Bedste råd er at prøve igen lidt senere.

Du kan chatte med Skat HER.

Tyvstart

Det var først officielt mandag den 9. marts, at systemet skulle åbne for de mange danskere, der er interesseret i, om der er ekstra penge – eller om der skal betales.

– Vi er klar til at teste systemerne, og det vil vi gerne dele med alle de danskere, der gerne vil se deres årsopgørelse. Mens vi tester og justerer systemerne, vil man dog kunne opleve ustabil drift, ligesom der kan være begrænset adgang, hvis man prøver at logge på TastSelv fra udlandet, oplyste Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen og har ansvaret for årsopgørelsen, fredag i en pressemeddelelse.

Mange tjekker

At mange danskere er interesserede i at se, hvordan det står til med skatteregnskabet, kommer næppe som nogen overraskelse for Skat. Sidste år, da der ligeledes blev åbnet op lidt for tidligt, var der 2,7 millioner login i løbet af weekenden før den officielle åbning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu